Ένας κορυφαίος μαέστρος, μια ανατρεπτική ορχήστρα και το κουαρτέτο της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών θα συναντηθούν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη.

Οι νότες θα πλημμυρίσουν την πόλη την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου με την παρουσίαση συνθέσεων υψηλής μουσικής.

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία μικρά κοντσέρτα δρόμου από κουαρτέτο μελών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με έργα Mozart, Boccherini, Strauss, Pachelbel, Shostakovich, Haydn, Legrand, Kreisler, Gardel, Albeniz, Joplin, Σκαλκώτα. Οι συναυλίες θα δοθούν στις κεντρικές πλατείες της Τρίπολης, στην πλατεία Νεομ. Δημητρίου (Σκακιέρα), στην πλατεία Άρεως και στην πλατεία Πετρινού.

Το Σάββατο, οι Πελοποννήσιοι θα υποδεχθούν το διεθνούς φήμης μαέστρο Διονύσιο Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά (Dionysios Dervis-Bournias) και τη μουσική ομάδα της «Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού» (Orchestra of the Age of Enlightenment).

Έργα του Μότσαρτ θα ακουστούν στο εσωτερικό του πανέμορφου νεοκλασικού Μαλιαροπούλειου θεάτρου στο κέντρο της Τρίπολης αλλά και στην πλατεία Πετρινού, όπου οι διοργανωτές θα έχουν εγκαταστήσει δύο υπαίθριες γιγαντοοθόνες. Το κοντσέρτο θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στους θεατές που δεν θα καταφέρουν να βρεθούν εντός θεάτρου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης του πολιτιστικού φεστιβάλ έχει η «Αναπτυξιακή Πάρνωνα», Τηλ. 27570-22807.