«…Όλη η Ρωσία είναι κήπος μας. Είναι απέραντη και πανέμορφη χώρα, έχει θαυμάσια μέρη. Σκεφτείτε, Άνια: ο παππούς σας, ο προπάππος σας κι όλοι οι πρόγονοί σας ήταν τσιφλικάδες που είχαν δούλους ιδιοκτησία τους. Ζωντανές ψυχές. Δε σας φαίνεται ότι πίσω απ’ το κάθε βύσσινο, πίσω απ’ το κάθε φυλλαράκι, πίσω απ’ το κάθε κλαδί σας κοιτάει έν’ ανθρώπινο πλάσμα, ότι μπορεί τάχα ν’ άκουσες τη φωνή τους; Αυτό είναι τρομερό».

Φέτος η Ρωσία και το Θέατρο σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν πανηγυρικά τα 150 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ρώσου Συγγραφέα Αντόν Τσέχωφ και το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας τιμά αυτήν την επέτειο ανεβάζοντας ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά του έργα, τον «Βυσσινόκηπο». Πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη παραγωγή με την επίβλεψη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Oleg Tabakov, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου και καταξιωμένου εδώ και 30 χρόνια Adolf Shapiro, με πρωταγωνιστές τους Renata Litvinova (Διακεκριμένη Καλλιτέχνης της Ρωσίας ως Παραγωγός, Σκηνοθέτιδα, Σεναριογράφος και Ηθοποιός), Sergey Dreiden (βραβευμένος και φημισμένος ηθοποιός της Ρωσίας), Andrey Smolyakov, Nikolay Chindyaykin, Evdokiva Germanova κι ένα καστ 25 ηθοποιών.

Το Θέατρο Badminton, συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Τσέχωφ, παρουσιάζει από την 1η Οκτωβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου μια παράσταση σταθμό στην πρωτότυπη γλώσσα που γράφτηκε, από το ίδιο το ιστορικό θέατρο που την ανέδειξε 107 χρόνια πριν.