Ήρθε η ώρα να εξουδετερώσετε τους αντιπάλους σας! Φέρτε στο νου τα παιδικά σας χρόνια όταν παίζατε κρυφτό και κυνηγητό. Μόνο που αυτή τη φορά, εκτός από το τρέξιμο πρέπει να… χτυπήσετε τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας και να τους βγάλετε εκτός παιχνιδιού. Με ποιο τρόπο; Με το «paintball» ή αλλιώς τη χρωματοσφαίριση.

Αυτό το παιχνίδι είναι το πιο γρήγορο αναπτυσσόμενο παιχνίδι δράσης για ενήλικες άκρως συναρπαστικό. Είναι ένα παιχνίδι που οι γυναίκες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους άνδρες. Και μην φοβάστε εάν οι αντίπαλοι σας διαθέτουν καλύτερη φυσική διάπλαση, γιατί αυτό στο «paintball» δε σημαίνει απολύτως τίποτα. Χρειάζεται γρήγορη σκέψη, τύχη, τόλμη και ομαδική δουλειά για να έρθει η νίκη.

Το παιχνίδι αυτό είναι ομαδικό και κάθε γκρουπ χωρίζεται σε δύο ίσες ομάδες, των οποίων ο αριθμός μπορεί να αποτελείται από 5 μέχρι 20 άτομα. Οι διαιτητές δίνουν το σύνθημα της εκκίνησης και το παιχνίδι μπορεί να εφαρμοστεί σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα. Στο κάθε ένα παίζεται κι ένα διαφορετικό σενάριο.

Παράδειγμα ενός σεναρίου είναι η «σύλληψη και φύλαξη σημαίας». Το αντικείμενο αυτού του παιχνιδιού είναι να συλλάβουμε τη σημαία της αντίθετης ομάδας και ταυτόχρονα να φυλάξουμε τη δική μας για περίπου 15 λεπτά. Στην προσπάθειά μας να πιάσουμε τη σημαία των αντιπάλων, μπορούμε να εξουδετερώνουμε τους αντιπάλους μας, με το να τους μαρκάρουμε με ένα ειδικά σχεδιασμένο χρωματοσφαιρίδιο, το οποίο εκσφενδονίζεται από ένα ειδικά σχεδιασμένο αεροβόλο, το οποίο χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα.

Αυτό το σπορ βοηθάει στο να διδάσκει το νόημα της ομαδικής δουλειάς. Δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να έχουν σεβασμό στον εαυτό τους και στους άλλους και βοηθά στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων. Επιπλέον οι παίκτες αντιλαμβάνονται γιατί ποτέ κανείς δεν πρέπει να βρεθεί σε μια εμπόλεμη ζώνη. Το παιχνίδι, παρά το παρεξηγημένο ύφος του, δεν προωθεί βία και πόλεμο. Δείχνει στους παίκτες ότι δεν πρέπει να πυροβολούν, ούτε τους προετοιμάζει για το στρατό και σε καμία περίπτωση δεν τους κάνει να νιώθουν ανίκητοι.

Συνίσταται μάλιστα και για ψυχαγωγικές εκδηλώσεις εταιρειών που μπορούν να προωθήσουν την ομαδική δουλειά, την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και να ενδυναμώσουν τις ικανότητές τους σαν άτομα.

Εάν λοιπόν θέλετε κι εσείς να ζήσετε τη μαγεία του αθλήματος, μπορείτε να επισκεφθείτε πολλοί γνωστούς χώρους στη Μαλακάσα, την Παλλήνη και το Μαρούσι για να τα… δώσετε όλα, εξουδετερώνοντας τους αντιπάλους σας.