Tαξίδι, ενώ είσαι ακίνητος. Με αυτόν τον τρόπο ο Ούγγρος καλλιτέχνης Benze (το όνομά του είναι Bence Farkasinszki) παρουσιάζει, στη σελίδα του στο Facebook, το τελευταίο βίντεό του. Το οποίο δημιούργησε για την επίσημη ιστοσελίδα του μουσικού φεστιβάλ OZORA στην πόλη Dádpuszta της Ουγγαρίας.

Το βίντεο κινούμενων σχεδίων είναι μια ψυχεδελική κατάβαση στην κουνελότρυπα -θυμόμαστε την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»; Κατάβαση από το ένα ονειρικό τοπίο στο επόμενο, χωρίς σταματημό, σε μια λούπα φαντασίας και χρωμάτων.

Στο «Tube» (Αγωγός), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κάμερα κινείται, αργά, όλο και πιο κοντά, ωθώντας τα μάτια του θεατή σε όλο και πιο βαθιά γνωριμία με τον κόσμο της ζωγραφιάς που έχει φιλοτεχνήσει ο Benze. Μας εξοικειώνει ο ίδιος με τα έργα του:

«Είναι εφικτό να τα δει κανείς και μακρο- και μικρο-σκοπικά. Αυτό δίνει μια ειδική, δυναμική οπτική ευχαρίστηση, κάτι που εγώ ο ίδιος αποκαλώ “Χριστούγεννα στα μάτια μου”. Κάθε έργο έχει το δικό του πεδίο βαρύτητας το οποίο, χωρίς αντίσταση εκ μέρους μας, μάς υποχρεώνει σε ένα zoom in, μας υποχρεώνει να εξερευνήσουμε περισσότερο, να ανακαλύψουμε περισσότερες πλευρές του συνόλου. Όλη η δουλειά μου εκθέτει χιλιάδες μικρολεπτομέρειες» παραδέχεται.