Μη φοβάσαι να κάνεις μεγαλύτερα όνειρα. Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει ένας από τους ήρωες του Inception και μοιάζει σαν η φράση να ακούγεται από τα χείλη του ίδιου του σκηνοθέτη, αν προσπαθούσε ποτέ να περιγράψει με μια φράση τον τρόπο με τον οποίο κάνει σινεμά.

Δουλεύοντας για 10 ολόκληρα χρόνια πάνω σε μια παράτολμη ιδέα με θέμα τον κόσμο των ονείρων, ο ιδιοφυής Κρίστοφερ Νόλαν έπλασε ένα φαντασμαγορικό κινηματογραφικό παραλήρημα που σε αφήνει αμήχανο μπροστά του…

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και οι συνεργοί του προσπαθούν να υφαρπάξουν ιδέες από πανίσχυρα μυαλά του παγκόσμιου κεφαλαίου όταν αυτά κοιμούνται, σε μια πολυεπίπεδη και κάποιες φορές χαοτική κατάδυση στην άβυσσο του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ξεκινώντας από την αρχαιοελληνική πραγματεία, χρησιμοποιώντας κανόνες της Φυσικής, δοξάζοντας την αρχιτεκτονική, αμφισβητώντας τη συλλογική αντίληψη περί πραγματικότητας και ντύνοντας, εντέλει, αυτό το θρίλερ-γρίφο με έναν μυστικιστικό μανδύα, ο Νόλαν συνδυάζει το θέαμα με μια (ίσως και εξεζητημένη) εγκεφαλικότητα.

Το υπερφιλόδοξο, δαιδαλώδες φιλμ που σπάει τα ταμεία στις ΗΠΑ και διχάζει τους Αμερικανούς κριτικούς θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου!

Για να ετοιμαζόμαστε…