H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Ford Motor Company Limited, σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με την Ford Motor Hellas, Γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των Ford στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ζητήματα ασφαλείας ελαφρών φορτηγών Ford Ranger.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 545 οχήματα, που παρήχθησαν από 1/9/2018 μέχρι 31/5/2019. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, υπάρχει πιθανότητα, το πίσω διαφορικό, να υποστεί ζημιά, όταν το όχημα φέρει βαρύ φορτίο. Το βαρύ φορτίο περιγράφεται ως μια συνθήκη όπου το όχημα φέρει σημαντικό βάρος φορτίου (συμπεριλαμβανομένων των επιβατών και του φορτίου στο πίσω μέρος) ή όταν ρυμουλκεί στοιχεία με βάρος. Σε μικρό αριθμό περιπτώσεων, αυτό το βαρύ φορτίο ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στο πίσω διαφορικό, η οποία με τη σειρά της να προκαλέσει απώλεια της κίνησης στους πίσω τροχούς του οχήματος, ή σε ακραίες περιπτώσεις, κλείδωμα των πίσω τροχών. Αυτό το ενδεχόμενο θα είχε ως συνέπεια, τον εν δυνάμει κίνδυνο τραυματισμού των επιβαινόντων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, και θα ακολουθήσει υπενθυμιστική επιστολή ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ενέργειες ελέγχου και πιθανής αναβάθμισης του πίσω διαφορικού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford και την Γραμμή Εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 216 900 88 99.