Newsroom

Η ασυνήθιστη σχεδίαση της οροφής των Mini αποτελούσε ανέκαθεν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Βρετανικών μοντέλων, τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει οι πελάτες για να τονίζουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ. Από την πολύχρωμη ριγέ έκδοση 26 χρωμάτων του Mini Paul Smith, μέχρι τη Βρετανική σημαία Union Jack και την κομψή χρωματική διαβάθμιση της Multitone Roof, η οροφή ήταν πάντα ο ιδανικός καμβάς για ατομική και εκφραστική σχεδίαση σε όλη την ιστορία της μάρκας.

Η νέα Mini Multitone Edition προσθέτει αποκλειστικές εξωτερικές και εσωτερικές λεπτομέρειες στην σχεδίαση των –πρώην- μικρών οχημάτων. Με την Multitone Roof, το Cooper SE πρωτοστατεί σε αυτή την καινοτόμα σχεδίαση οροφής. Η Multitone Edition διατίθεται για το 3θυρο και το 5θυρο Mini, καθώς και για το Clubman.

Η νέα χρωματική διαβάθμιση της Multitone Edition εκτείνεται από το πλαίσιο του παρμπρίζ και φτάνει μέχρι το πίσω τμήμα, καλύπτοντας ολόκληρη την οροφή. Η χρωματική διαβάθμιση ξεκινά με έναν ανοιχτό τόνο Aspen White στο εμπρός τμήμα της οροφής, που δίνει τη θέση του σε μία διακριτική γκρι απόχρωση Melting Silver II, πριν καταλήξει σε Jet Black στο πίσω τμήμα. Η μοναδική αισθητική που δημιουργείται από αυτό το τρικολόρε ολοκληρώνεται στην Multitone Edition από ένα αφηρημένο, λευκό ουράνιο τόξο στην οροφή, που δίνει επίσης το παρών σε όλη τη σχεδίαση της ειδικής έκδοσης. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, η υψηλής αντίθεσης τριχρωμία στην οροφή είναι μοναδική, δίνοντας έμφαση στη χαρακτηριστική σιλουέτα τριών τμημάτων του οχήματος, ενώ συγχρόνως γίνεται έκφραση προσωπικού στυλ. Η ξεχωριστή εμφάνιση επιτυγχάνεται χάρη σε μία καινοτόμα διαδικασία βαφής wet-on-wet, που χρησιμοποιείται στο Βρετανικό εργοστάσιο της μάρκας στην Οξφόρδη. Με αυτή την τεχνική βαφής, γνωστή ως Spray Tech, οι τρεις αποχρώσεις εφαρμόζονται η μία μετά την άλλη. Λόγω των μεταβαλλόμενων περιβαλλοντικών συνθηκών, ενδέχεται να παρατηρηθούν αποκλίσεις από το χρωματικό μοτίβο, καθιστώντας κάθε όχημα Mini Multitone Edition μοναδικό.

Η Multitone Edition τόσο στο 3θυρο όσο και το 5θυρο Mini διατίθενται με βαφή Sage Green, ενώ το Clubman προσφέρεται αποκλειστικά σε Indian Summer Red. Το γραφικό ουράνιου τόξου της ειδικής έκδοσης συμβολίζει την ποικιλομορφία, καθώς και τη θετική στάση, και απεικονίζεται σαν ένα αφηρημένο λευκό λογότυπο των δύο συμπληρωματικών χρωμάτων – κόκκινο (Indian Summer) και πράσινο (Sage). Με αυτό τον τρόπο, το κεντρικό σχεδιαστικό στοιχείο της Multitone Edition περιλαμβάνει τα εμβληματικά πλαϊνά στο εξωτερικό, καθώς και στην κολόνα C ένα αυτοκόλλητο PU. Επιπλέον, οι ζάντες έχουν αποκλειστικά καπάκια σε χρωματικό συνδυασμό δύο τόνων. Ανάλογα με το μοντέλο, ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών σε σχέδιο Scissor Spoke 2-Tone ή ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών σε σχέδιο Pulse Spoke 2-Tone ή Multiray Spoke, ολοκληρώνουν την ξεχωριστή εμφάνιση της ειδικής έκδοσης.

Η επιγραφή “Multitone”, που δίνει το όνομά της στην έκδοση, μαζί με το ουράνιο τόξο που εμφανίζεται σε ταιριαστά συμπληρωματικά χρώματα, χαρακτηρίζουν τη σχεδίαση των μαρσπιέ και επανεμφανίζεται ως διακριτικό σήμα στα πατάκια του οδηγού και του συνοδηγού. Το αφηρημένο ουράνιο τόξο εκτείνεται στο ταμπλό και κοσμεί τα αλεξήλια. Το σπορ δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών χρήσεων με το έμβλημα Edition στην κάτω ακτίνα, είναι εξαιρετικά ευχάριστο στην αφή, όπως και το εξατομικευμένο κάλυμμα κλειδιού της ειδικής αυτής έκδοσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.