Την Τρίτη 26 Απριλίου, έφυγε από την ζωή το τελευταίο εμβληματικό στέλεχος της ΕΛΠΑ, τα χρόνια που η διάσημη Λέσχη μεγαλουργούσε στα αυτοκινητιστικά δρώμενα της χώρας.

Γεννημένος στις 14 Δεκεμβρίου 1924 στη Θεσσαλονίκη από Εβραϊκή οικογένεια, ήρθε το 1935 στην Αθήνα, έφυγε στη συνέχεια για δυο χρόνια στην Παλαιστίνη και επέστρεψε στην Ελληνική πρωτεύουσα για να φοιτήσει στο Κολλέγιο Αθηνών.

Στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, εφοδιασμένος με ταυτότητα που έγραφε Δημήτριος Αβραλής γλύτωσε από το ολοκαύτωμα κρυμμένος για χρόνια σε ένα σπίτι στο Ψυχικό, κοντά στην κατοικία του Γερμανού αρχηγού της Γκεσταπό (μυστικής αστυνομίας των Ναζί).

Πιστός φίλος και «δεξί χέρι» του εμβληματικού Προέδρου της ΕΛΠΑ Αλέξανδρου Δαρδούφα, ο Μωρίς Γκορμεζάνο ήταν η ήρεμη δύναμη της κραταιάς Ελληνικής Λέσχης Περιηγήσεων Αυτοκινήτου και ένας από τους λίγους που γνώριζαν σφαιρικά το Σπορ του Αυτοκινήτου, υπηρετώντας το για δεκαετίες από διάφορες θέσεις, ανάμεσα στις οποίες τα καθίσματα οδηγού ή συνοδηγού (και σε ράλι Ακρόπολις). Ήταν επίσης, από τα μόνιμα στελέχη των Διεθνών διοργανώσεων των Ράλι Ακρόπολις και Ράλι Χαλκιδικής, ενώ – εκτός των άλλων – ήταν και Επίτιμος Πρόξενος του Μονακό στην Ελλάδα.