Η ανανέωση αφορά όλες τις εκδόσεις (hatchback, cabrio και Clubman) και έγινε προκειμένου να τονωθεί το ενδιαφέρον του κοινού για το μικρό μοντέλο σε μια περίοδο ανάκαμψης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας (εξαιρουμένης βεβαίως της Ελλάδας)…

Το ανανεωμένο Mini διαθέτει νέους προφυλακτήρες, διαφορετική εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος, καθώς και ανασχεδιασμένους προβολείς ομίχλης. Ακόμη, στο μικρό γερμανικό μοντέλο τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα (με LED πίσω), καινούρια σχέδια ζαντών και η γκάμα των διαθέσιμων χρωμάτων έγινε πιο πλούσια.

Στο εσωτερικό το Mini διαθέτει νέα κεντρική κονσόλα, τιμόνι νέας σχεδίασης και καινούριες επιλογές για τα υλικά και τα χρώματα των επενδύσεων. Επίσης, διατίθενται και νέοι χρωματικοί συνδυασμοί εσωτερικού-εξωτερικού.

Όσον αφορά τους κινητήρες, οι Γερμανοί αποφάσισαν να κρατήσουν όλα τα μοτέρ βενζίνης, όμως αντικατέστησαν αυτά που κινούνται με πετρέλαιο. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι εκδόσεις Mini θα διατίθενται και με τους νέους πετρελαιοκινητήρες 1,6 lt με απόδοση 90 PS και 112 PS.

Πηγή: protothema.gr