Η Cupra ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, του Born, στο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας. Ο CEO Wayne Griffiths και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας επισκέφθηκαν το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη για να σηματοδοτήσουν την έναρξη παραγωγής του νέου μοντέλου. Τους υποδέχτηκε ο Stefan Loth, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Saxony και πρώην επικεφαλής του εργοστασίου στο Martorell.

Η παραγωγή του Born σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, η οποία στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 (IAA) ανακοίνωσε μια προϊοντική ηλεκτρική επίθεση, με τη φιλοδοξία να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.

Το Cupra Born θα δώσει επίσης το παρόν στο Automobile Barcelona 2021, το οποίο ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διεθνούς λανσαρίσματος του μοντέλου.

Το πρώτο ηλεκτρικό Cupra

Με σχεδίαση εμπνευσμένη από τη γειτονιά El Born της Βαρκελώνης, τα πρώτα Born βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής, αποδεικνύοντας ότι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι συναρπαστικά και πως η απόδοση και η ηλεκτροκίνηση συνδυάζονται απόλυτα. Το Born είναι το όχημα κλειδί της διεθνούς επέκτασης της μάρκας, καθώς με αυτό το μοντέλο, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει το mix της Cupra στο 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας και να φτάσει σε νέες διεθνείς αγορές, ιδιαίτερα στις πιο εξηλεκτρισμένες.

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων

Το εργοστάσιο στο Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου Volkswagen για 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο «ηλεκτρικό» εργοστάσιο στην Ευρώπη. Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων. Εκτός από το Born, στο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα μοντέλα, τα VW ID3 & ID4, καθώς και τα  Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron.

«Είναι τιμή να παράγουμε στο Zwickauένα τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο όπως το CUPRABorn. Διαθέτουμε μια ομάδα έμπειρη στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και το Born γίνεται το πέμπτο μοντέλο με βάση την πλατφόρμα MEB που παράγεται εδώ. Επιπλέον,το όχημα αυτό θα παράγεται με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο της ουδέτερης αντίληψης CO²», εξήγησε ο StefanLoth.

Η εταιρεία έχει αναθέσει σε μια ομάδα μηχανικών στο Zwickau την παρακολούθηση της παραγωγής του CUPRABorn και τη απόκτηση γνώσεων και εμπειρίας για μελλοντική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο εργοστάσιο στο Martorell.

Το πρώτο όχημα που παράγεται με ουδέτερο CO²

Το CUPRABorn είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ακολουθεί ουδέτερη αντίληψη CO², σύμφωνα με την οποία η ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές χρησιμοποιείται στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το μοντέλο διαθέτει επίσης bucket καθίσματα κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά που προέρχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Με αυτόν τον τρόπο, το νέο CUPRABorn θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO² και στην επίτευξη των ευρωπαϊκών στόχων. Χάρη στη συνεργασία με την SEAQUALINITIATIVE, η μάρκα θα συμβάλει επίσης στην κυκλική οικονομία και στη φροντίδα της Μεσογείου και του περιβάλλοντός της.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.