Η Nissan ανακοίνωσε ότι συμμετείχε (η πρώτη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία) στην εκστρατεία Race to Zero που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, επιταχύνοντας τους στόχους της εταιρείας για πλήρη “εξηλεκτρισμό”, ηλεκτροκίνηση και ουδετερότητα άνθρακα. Η Ιαπωνική εταιρία υπέγραψε επίσης την επιχειρηματική φιλοδοξία της καμπάνιας για δέσμευση 1,5°C, ευθυγραμμιζόμενη με τον στόχο να διατηρήσει την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας στους 1,5 °C, πάνω από τα προ-βιομηχανικά επίπεδα. Η μάρκα συμμετείχε στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi),ως προαπαιτούμενο για συμμετοχή στην καμπάνια, ενώ οι στόχοι της για μείωση του άνθρακα κάτω από τους 2°C έχουν επικυρωθεί από την SBTi, διασφαλίζοντας ότι είναι ευθυγραμμισμένοι με την κλιματική επιστήμη. 

Το 2010, η Nissan κυκλοφόρησε το Leaf, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα μαζικής παραγωγής στον κόσμο και, μέσω μιας γκάμας νέων ηλεκτρικών οχημάτων και ηλεκτροκίνητων τεχνολογιών που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο, συνεχίζει να φέρνει την καινοτομία και τον ενθουσιασμό στην οδήγηση και την κινητικότητα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Νωρίτερα φέτος, η εταιρία δεσμεύτηκε ότι, θα επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της, έως το 2050. Γι αυτό επιδιώκει να επιταχύνει αυτές τις προσπάθειες μέσω πρωτοβουλιών όπως το EV36 Zero,  το νέο κατασκευαστικό σχέδιο που συνδυάζει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, την κατασκευή μπαταριών και την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. 

Κεντρικό στοιχείο στο σχεδιασμό της μάρκας για την ουδετερότητα του άνθρακα είναι η διάδοση των  ηλεκτροκίνητων οχημάτων και τεχνολογιών. Αυτό ξεκίνησε το 2010 και συνεχίζεται σήμερα με την επέκταση της τεχνολογίας e-Power και των νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων όπως το crossover Ariya. Η Nissan στοχεύει το 100% των ολοκαίνουργιων οχημάτων  που διαθέτει στις βασικές αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030,  να είναι “εξηλεκτρισμένα”. Νωρίτερα φέτος η μάρκα ανακοίνωσε τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E μέχρι το τέλος της δωδεκάτης σεζόν 2025-2026.

Για να επιταχύνει αυτό το “ταξίδι”, η Nissan παρουσίασε πρόσφατα το EV36 Zero, ένα σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Επιδεικνύοντας την ολιστική προσέγγιση 360 μοιρών της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές ρύπων, ένας εμβληματικός κόμβος ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο,  δημιουργεί το πρώτο παγκόσμιο οικοσύστημα παραγωγής EV και συγκεντρώνει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών, για να επιταχύνει την κίνηση προς την ουδετερότητα του άνθρακα.

Πέρα από την ανάπτυξη νέων οχημάτων και τεχνολογιών, η μάρκα θα συνεχίσει τη συνεργασία της με εταίρους παγκοσμίως, σε ζητήματα  καινοτομίας και ανάπτυξη του ηλεκτρικού οικοσυστήματος γύρω από τα ηλεκτρικά οχήματα, καλύπτοντας την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την αποθήκευση ενέργειας, την χρήση μπαταριών EV σε δεύτερο κύκλο ζωής και τη συνεχή ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου «4R» (Επαναχρησιμοποίηση, Ανακατασκευή, Μεταπώληση, Ανακύκλωση),  προς όφελος των κοινοτήτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.