Η Ford Motor Company ανακοίνωσε τις πρώτες αγορές όπου θα πωλείται το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο της μάρκας. Αυτές είναι: Atlanta, Austin και Houston, Texas. Boston, Chicago, Denver, Detroit, Los Angeles, San Francisco, San Diego, New York, Orlando, Fla., Phoenix και Tucson, Ariz. Portland, Ore. Raleigh Durham, N.C. Richmond, Va., Seattle και η Washington, D.C.

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για το Focus Electric σε όλη την Αμερική κι εμείς στη Ford θέλουμε να του δώσουμε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις φέρνοντας το πρώτο μας πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό μοντέλο σε όσο το δυνατόν περισσότερες πιλοτικές αγορές» δήλωσε ο Mark Fields, Πρόεδρος της Ford Motor Company στην Αμερική. «Αυτό είναι το πρώτο βήμα στο λανσάρισμα του Focus Electric. Καθώς συνεχίζεται η ανάπτυξη της υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων και η ζήτηση για το Focus Electric αυξάνεται, η Ford θα αξιολογήσει και άλλες αγορές εξετάζοντας το ενδεχόμενο διάθεσης του αυτοκινήτου σε περισσότερες πόλεις σε όλη τη χώρα».

Οι πρώτες αγορές του Focus Electric επιλέχθηκαν με βάση διάφορα κριτήρια όπως οι τρέχουσες τάσεις για την αγορά υβριδικών μοντέλων, η συνεργασία με εταιρίες κοινής ωφέλειας αλλά και η δέσμευση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ηλεκτροκίνηση. Το Focus Electric, που αναμένεται από τα τέλη του 2011, θα κατασκευάζεται στο Εργοστάσιο του Michigan. Το αυτοκίνητο θα συναρμολογείται στην ίδια γραμμή με τη βενζινοκίνητη έκδοση του Focus, ενώ η χρήση μιας υπάρχουσας πλατφόρμας και γραμμής συναρμολόγησης θα επιτρέπει στη Ford να προσαρμόζει την παραγωγή με βάση τη ζήτηση για το Focus Electric.

Αντί του παραδοσιακού βενζινοκινητήρα, ο ηλεκτροκινητήρας του Focus Electric θα αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 23 kwh., με υγρό σύστημα θέρμανσης και ψύξης για τη μεγιστοποίηση της ζωής της μπαταρίας και της αυτονομίας. Το Focus Electric εκτιμάται ότι θα διανύει μέχρι 160 χιλιόμετρα με μηδενικές εκπομπές ρύπων CO2 από μία πλήρη φόρτιση.

Πηγή: autotriti.gr