To Superleggera Vision concept αποτελεί το δημιουργικό μείγμα της βρετανικής αντίληψης της MINI για τα roadster με το ιταλικό στιλ της Touring Superleggera, σε ένα μίνιμαλ και «συναισθηματικό» τελικό αποτέλεσμα.

Η MINI παρουσίασε επίσημα στο Concorso d Eleganza Villa d Este 2014, το Superleggera Vision concept, ένα αυτοκίνητο που εξέλιξε από κοινού με την Touring Superleggera. Το εν λόγω concept είναι ένα στιλάτο roadster, που σύμφωνα με την εταιρεία εκφράζει «το πιο μίνιμαλ και συναισθηματικό στιλ αυτοκίνησης».

Ξεκινώντας με το εξωτερικό, το Superleggera Vision διαθέτει ένα χειροποίητο αμάξωμα με απαλές καμπύλες και ένα δίχρωμο Como Blue φινίρισμα. Το εμπρόσθιο splitter είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα, ένα υλικό που χρησιμοποιήθηκε και στα πλευρικά μαρσμπιέ.

Στη διθέσια καμπίνα, συνεχίζεται αμείωτη η μίνιμαλ λογική, εκεί που επικρατεί ο premium δερμάτινος διάκοσμος, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το επενδυμένο από αλουμίνιο ταμπλό. Προεξάρχοντα στοιχεία του εσωτερικού είναι το τριάκτινο τιμόνι, το αναλογικό ρολόι και οι λεπτομέρειες στις πόρτες που αντλούν έμπνευση από τη σημαία της Αγγλίας.

Η MINI δεν αποκάλυψε περισσότερα τεχνικά στοιχεία για το διθέσιο πρωτότυπο, πέραν του ότι αποτελεί ένα μοντέλο που παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτρικό κινητήρα. Σε δηλώσεις του ο γκουρού της σχεδίασης της BMW, κος Adrian van Hooydonk, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Touring Superleggera και η MINI έχουν πολλά κοινά, τα οποία έχουν περάσει στο Superleggera Vision, το οποίο συνδυάζει τη βρετανική αντίληψη για τα roadster με το ιταλικό στιλ».

Πηγή: autotriti.gr