Η CUPRA  στα εγκαίνια του πρώτου CUPRA Garage στην Ευρώπη, στo Αμβούργο, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα Extreme E, ως βασικός συνεργάτης της ABT Sportsline.

Με αυτή την ανακοίνωση, η Ισπανική premium μάρκα γίνεται η πρώτη που θα συμμετάσχει στη νέα διοργάνωση off-road με ηλεκτρικά SUV, που από τις αρχές του 2021 θα ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου.

Ο CEO της εταιρίας Wayne Griffiths παρουσίασε το αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας και στελέχη επιβεβαίωσαν την συμμετοχή του Πρωταθλητή Ευρώπης Mattia Ekström, ως έναν από τους οδηγούς της ομάδας για την πρώτη αγωνιστική σεζόν του Extreme E.

Επίσης, η μάρκα γιόρτασε τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου CUPRA Garage στην Ευρώπη, στην πόλη του Αμβούργου, το οποίο προστίθεται στα 105 συνολικά σημεία πώλησης της μάρκας σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για την δεύτερη αποκλειστική αντιπροσώπευση της μάρκας παγκοσμίως, μετά το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος στην Πόλη του Μεξικού πέρυσι. Με τοποθεσία στα αστικά περίχωρα της πόλης, αυτό το κτίριο των 340 τετραγωνικών μέτρων, έχει ανακαινιστεί σε έναν σύγχρονο χώρο εμπνευσμένο από ένα γκαράζ και είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη μάρκα.

Στα εγκαίνια του Garage στο Αμβούργο, ανακοινώθηκε και η συμμετοχή στο Extreme E, για την οποία η Cupra συνεργάζεται με την ABT Sportsline ως βασικό συνεργάτη της αγωνιστικής ομάδας.

Το Πρωτάθλημα Extreme E έχει σαφή προσανατολισμό στο ζήτημα των ίσων ευκαιριών, όπως παρουσιάζεται από το γεγονός πως κάθε ομάδα θα πρέπει να διαθέτει έναν άντρα και μία γυναίκα οδηγό.

Η εναρκτήρια σεζόν του Extreme E, είναι στις αρχές του 2021 κα θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες, στην Αρκτική, την έρημο, το τροπικό δάσος, τον παγετώνα και τον ωκεανό, επιλέγοντας μέρη που έχουν ήδη καταστραφεί ή επηρεαστεί από την κλιματική αλλαγή.

Αυτό το παγκόσμιο ταξίδι των πέντε εκδηλώσεων θα αξιοποιήσει τη διεθνή αθλητική πλατφόρμα του με σκοπό την προώθηση του εξηλεκτρισμού, της βιωσιμότητας και της ισότητας.

Νίκος Τσάδαρης