Με το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Custom Ford Pro Plus, κάθε νομικό πρόσωπο ή ελεύθερος επαγγελματίας έχει τώρα τη δυνατότητα να αποκτήσει το Transit Custom, ένα από τα καλύτερα βαν της ευρωπαϊκής και εγχώριας αγοράς, με ευνοϊκούς όρους και μηνιαία δόση που ξεκινά από μόλις 199€.

Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα (είναι διαθέσιμο έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου), προσφέρει σε κάθε επαγγελματία μεγάλη ευελιξία, αφού προσφέρει μεταξύ άλλων σταθερό επιτόκιο 5,6%, ευέλικτη περίοδο αποπληρωμής από 12 έως και 84μήνες, και ελάχιστη προκαταβολή από 25%.

Το Ford Transit Custom διαθέτει πλήρη γκάμα αμαξωμάτων και κινητήρων  πρωταγωνιστώντας στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, ενώ η φορτιζόμενη υβριδική έκδοση (PHEV) του διακρίθηκε σαν “International Van of the Year“ . Με δυνατότητα κίνησης χωρίς εκπομπές ρύπων και ταυτόχρονα χωρίς το άγχος της αυτονομίας, το Transit Custom Plug-In Hybrid μπορεί να φορτίζεται μέσω εξωτερικής πηγής ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχοντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 56 χλμ  σύμφωνα με τον κύκλο NEDC. Οι εμπρός τροχοί κινούνται αποκλειστικά από έναν δυνατό ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 126 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου13.6 kWh, ενώ ο βενζινοκινητήρας 1.0 EcoBoost λειτουργεί ως range extender για επέκταση της αυτονομίας, που με αυτό τον τρόπο υπερβαίνει συνολικά τα 500 χλμ.

Η γκάμα του μοντέλου διαθέτει και έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης.Το Transit Custom EcoBlue Hybrid χρησιμοποιεί μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια με κίνηση μέσω ιμάντα αντί του στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας αφενός την ανάκτηση και αποθήκευση ενέργειας στις φάσεις επιβράδυνσης, αφετέρου τη φόρτιση μιας αερόψυκτης μπαταρίας ιόντων λιθίου48-volt. Η ενέργεια που αποθηκεύεται στη μπαταρία χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την ροπή του κινητήρα και έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει στον 2.0λιτρο EcoBlue ντίζελ κατανάλωση από 5,4lt/100km (NEDC).

Η γκάμα ολοκληρώνεται με το πετρελαιοκίνητο Transit Custom EcoBlue που φιλοξενεί τον αναβαθμισμένο, 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα της μάρκας σε εκδόσεις με ισχύ 105, 130, 170 ή 185 PS, σε συνδυασμό με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.