Την πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα πραγματοποιήσει το Ελληνικό πλήρωμα με οδηγό το Δημήτρη Δριβάκο και συνοδηγό την Κατερίνα Μπαντέ, στο 51o «Rally Internationale du Vallais» της Ελβετίας οδηγώντας ένα Honda Civic Type–R.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη εκμεταλλευόμενος τη μακρόχρονη παρουσία του στους αγώνες αυτοκινήτου, υποστηρίζει την προσπάθεια του πληρώματος να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ραλί (ERC), με την παροχή ενός συμβατικού αυτοκινήτου Honda Civic Type-R, το οποίο εξελίχθηκε στις προδιαγραφές της κατηγορίας R3, με την τεχνογνωσία των μηχανολόγων της Τεχνικής Διεύθυνσης της εταιρείας Γενική Αυτοκινήτων Α.Ε.Β.Ε., των μηχανικών της Honda JAS και με την οικονομική υποστήριξη της ιταλικής εταιρείας λιπαντικών ERG.

Το 51o «Rally Internationale du Vallais» είναι ο 11ος και τελευταίος αγώνας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλλυ. Πραγματοποιείται στη Νοτιοανατολικής Ελβετίας από τις 28-30 Οκτωβρίου 2010.

Τα 117 πληρώματα που έχουν δηλώσει συμμετοχή κατά τη διάρκεια του 3ημερου αγώνα θα καλύψουν 19 ειδικές διαδρομές με μήκος 275 χιλιόμετρα. Ο αγώνας θεωρείται από τους δυσκολότερους του πρωταθλήματος κυρίως εξαιτίας της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς (από 400-1800 μέτρα) των ειδικών διαδρομών, που έχουν ως αποτέλεσμα τα πληρώματα να αντιμετωπίζουν μεγάλες κλιματολογικές αλλαγές με βροχή, ηλιο ακόμη και χιόνι.

Ο οδηγός του Honda Civic Type–R Δημήτρης Δριβάκος δήλωσε:

«Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος αφού δεν γνωρίζεις τι καιρό θα συναντήσεις σε κάθε ειδική διαδρομή. Έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές και νιώθω πολύ ικανοποιήμένος από την απόδοση αλλά και το στήσιμο του αυτοκινήτου που μας παραχώρησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη»
πηγή: Sport-fm