Υπάρχει ένας μικρός κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων, η αμερικανική BXR Motors, που όρθωσε ανάστημα μόλις τον Μάιο του 2013 παρουσιάζοντας την πρώτη του δημιουργία, το φοβερό και τρομερό Bailey Blade XTR!

Το «κτήνος» με τη μηχανή βιδωμένη μπροστά έχει πλέον και λεπτομερή χαρακτηριστικά, πέρα φυσικά από την εμφάνιση που κόβει την ανάσα.

Παρά το γεγονός ότι -όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του- έχει δημιουργηθεί για να ενσαρκώσει τη φιλοσοφία του «μέσου Αμερικανού» και να αντιπροσωπεύσει το «επαναπροσδιορισμένο αμερικανικό μηχάνημα», μόνο κοινό δεν μοιάζει!

Σαν να παντρεύονται ιδανικά (και ρομαντικά) η Dodge Viper, το Morgan και το Wiessman, η δημιουργία παραπέμπει περισσότερο σε μια σύγχρονη «μετάφραση» των κλασικών βρετανικών sports cars παρά σε αμερικανικά αυτοκίνητα.

Τότε τι το αμερικανικό έχει; Μα το φημισμένο american muscle φυσικά, καθώς ο twin-turbo V8 κινητήρας του των 750 αλόγων το εκτοξεύει σε τελικές πάνω από 320 χλμ/ώρα!

Φυσικά και είναι πισωκούνα με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, όπως θα έκανε κάθε supercar που σέβεται τον εαυτό του. Όσο για τα 0-100 χλμ/ώρα, καλύπτονται σε μόλις 3,2 χιλιόμετρα, κάνοντας το XTR να δείχνει τους παραφουσκωμένους μυς του.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς θα πλησιάζουμε στην τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του, που αναμένεται κάπου στα τέλη του 2014.

Κι έτσι ο συναρπαστικός κόσμος των supercars απέκτησε άλλο έναν δυνατό παίκτη…