Το φουτουριστικό supercar είναι ράτσα σπάνιας εκτροφής, τόσο εξαιτίας της χώρας προέλευσής του (Καναδάς!) όσο και του ιδιαίτερου σχεδιασμού του.

Με 4κύλινδρο κινητήρα 250 αλόγων και ικανότητα να πιάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, εννοείται ότι δεν φοβάται στον δρόμο κανένα από τα θηριώδη ξαδελφάκια του των καλών οικογενειών!

Με σώμα καμωμένο από ανθρακονήματα, ελαστικά υψηλών επιδόσεων (και μόλις street legal!) και μια σειρά ακόμα από μοναδικά χαρακτηριστικά, το MK5 της Magnum Cars κείτεται στην ομιχλώδη αυτή περιοχή μεταξύ καθαρόαιμου αγωνιστικού και roadster δρόμου.

Μπορείς δηλαδή να νιώσεις τα 2G δύναμης της αγωνιστικής καταγωγής του και να πεταχτείς κατόπιν στο μπακάλικο για τα ψώνια της ημέρας!

Το street-legal διθέσιο και πισωκίνητο MK5, το πρώτο μάλιστα road-legal sports car που κατασκεύασε ποτέ η καναδική φίρμα από το 1968 που ξεκίνησε τη λειτουργία της, είναι πανάλαφρο (μόλις 545 κιλά), και με κινητήρα που στροφάρει μέχρι τις 11.000 σ.α.λ. φέρνει την πίστα στην επικράτεια του δρόμου. Όσο για την τελική του, αγγίζει τα 240 χλμ/ώρα.

Η τιμή του μηχανοκίνητου θαύματος Magnum MK5 ανέρχεται στα 101.000 ευρώ (139.000 δολάρια), αν υποτεθεί βέβαια ότι τα όνειρα κοστολογούνται…