Όχι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος. Ούτε κάποιος από τους Σκανδιναβούς που παραδοσιακά κυριαρχούν στον συγκεκριμένο αγώνα… Ένας Βέλγος, ο Τιερί Νουβίλ, κάνει την έκπληξη μέχρι τώρα στο Ράλι της Φινλανδίας και οδηγεί την κούρσα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας.

Ο οδηγός της M-Sport Ford πρώτευσε στη δεύτερη ειδική διαδρομή και την υπερειδική με την οποία έκλεισε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας, «χτίζοντας» διαφορά 5,2 δευτερολέπτων από τον Σεμπαστιάν Οζιέ, που κέρδισε την πρώτη και την τρίτη ειδική της ημέρας.

Τρίτος είναι ο Μαντς Όστμπεργκ, ενώ στην τέταρτη θέση υποχώρησε ο Μίκο Χιρβόνεν που ήταν πρωτοπόρος μέχρι την τέταρτη ειδική διαδρομή, αλλά έχασε χρόνο μετά την επιδείνωση του καιρού και τη βροχόπτωση στη διάρκεια της πέμπτης ειδικής.

Μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, που έπαθε ζημιά στην ανάρτηση μετά από πρόσκρουση σε βράχο στη δεύτερη ειδική διαδρομή και αναγκάστηκε τελικά να αποσυρθεί μετά την τέταρτη ειδική διαδρομή.

Την Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί εννιά ειδικές διαδρομές (η τελευταία ξανά υπερειδική), ενώ το Σάββατο θα γίνουν επτά ειδικές και ο αγώνας ολοκληρώνεται με το Power Stage.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Τιερί Νουβίλ M-Sport Ford 25:33,3
2. Σεμπαστιάν Οζιέ VW +5.2
3. Μαντς Όστμπεργκ M-Sport Ford +8.9
4. Μίκο Χιρβόνεν Citroen +13.8
5. Γιούχο Χένινεν Hanninen Ford +17.0
6. Κρις Μέεκε Citroen +17.5
7. Εβγκένι Νόβικοφ M-Sport Ford +20.9
8. Αντρέας Μίκελσεν VW +23.4
9. Ντάνι Σόρντο Citroen +37.1
10. Γιάρκο Νίκαρα Prodrive Mini +47.7

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών της πρώτης μέρας:

SS1: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS2: Τιερί Νουβίλ (M-Sport Ford)
SS3: Σεμπαστιάν Οζιέ (Volkswagen)
SS4: Μίκο Χιρβόνεν (Citroen)
SS5: Μαντς Όστμπεργκ (M-Sport Ford)
SS6: Τιερί Νουβίλ (M-Sport Ford)

Πηγή: Sport-fm.gr