Στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, είχε ανακοινωθεί ότι θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams, ένα Silver Arrow (ασημένιο βέλος) της Mercedes.

Η Mercedes με το κωδικό όνομα W196R οδηγήθηκε από τον Juan Manuel Fangio το 1954, με το οποίο πέτυχε μερικές σημαντικές νίκες σε αντίστοιχα Grand Prix.

Άλλωστε, το Silver Arrow, παρέμεινε ένας θρύλος για τη Mercedes, καθώς την έφερε στις πρώτες θέσεις της F1 στα μέσα του 20ου αιώνα, για αυτό και απέκτησε σχεδόν όλα (εκτός από το συγκεκριμένο «ταλαιπωρημένο», αλλά πανάκριβο), τα οποία και εκθέτει στο Μουσείο της, στη Στουτγάρδη.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο λοιπόν πουλήθηκε 23 εκατ. ευρώ περίπου, με αποτέλεσμα να γίνει το πιο ακριβό όχημα που δημοπρατήθηκε ποτέ, αλλά και το πιο ακριβό αγωνιστικό της F1, που πουλήθηκε στον πλανήτη. Επίσης είναι πλέον και το πιο ακριβό «μοντέλο» της Mercedes-Benz!

Σημειωτέον τέλος, ότι το W196 έχει αμάξωμα κατασκευασμένο από μαγνήσιο και αλουμίνιο, ελαχιστοποιώντας το βάρος της στα 650 κιλά. Κάτω από το καπό φέρει έναν 8κύλινδρο 2,5λτ. κινητήρα 280 ίππων, με μηχανικό ψεκασμό και τελική ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr