Ένα νέο σύστημα θα προσφέρει άμεσα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στους κατόχους των BMW, το οποίο θα επιτρέπει τη σύνδεση με το διαδίκτυο χωρίς τη χρήση του κινητού τηλεφώνου ή smartphone.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια SIM κάρτα, η οποία θα τοποθετείται σε ειδική υποδοχή του infotainement «ConnectedDrive», με αποτέλεσμα οι κάτοχοι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές (ακόμα κι αυτές που δεν είναι διαθέσιμες στα smartphones), δημιουργώντας το δικό τους προφίλ χρήστη στη διαδικτυακή πύλη της εταιρείας. Η διαδικασία ξεκινά μέσα στη χρονιά και θα είναι άμεσα εφαρμόσιμη.

Το infotainment «ConnectedDrive» θα εφαρμοστεί σε 14 αγορές αρχικά και κατόπιν σε άλλες 11, με στόχο να συνδεθούν 5 εκατ. μοντέλα ή χρήστες ως το 2017.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες της BMW θα είναι σε θέση να λάβουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και υπηρεσίες απευθείας, μέσα στα οχήματά τους, όπως για παράδειγμα να κάνουν κλήση έκτακτης ανάγκης, με αυτόματο εντοπισμό του οχήματος και να ενημερώνεται ταυτόχρονα το δίκτυο της εταιρείας για τη σοβαρότητα του ατυχήματος, μέσω του συστήματος ανίχνευσης.

Μετά την εγγραφή τους, οι χρήστες θα είναι σε θέση να συνδεθούν σε μία πύλη, με κωδικό περιοχής, όπου θα είναι σε θέση να ρυθμίσουν το σύστημα infotainment σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και να κατεβάσουν όποιες εφαρμογές ενημέρωσης ή ψυχαγωγίας επιθυμούν κατά την οδήγηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα applications για smartphones θα περιλαμβάνουν, εκτός των άλλων και τις δημοφιλείς λειτουργίες, όπως ίντερνετ ραδιόφωνο, Twitter, Facebook κ.α.

Πηγή: autotriti.gr