Στην 50η επέτειο της Lamborghini, αναγγέλθηκε ότι το Urus θα λάβει επιτέλους σάρκα και οστά, ώστε να λανσαριστεί το 2017.

Τον περασμένο χρόνο, είχαμε δει το πρωτότυπο Urus στο Σαλόνι του Πεκίνου και είχε εντυπωσιάσει το γεγονός ότι μια αυτοκινητοβιομηχανία γρήγορων supercars στρεφόταν στην κατασκευή ενός πολυτελούς SUV που θα συγκινούσε τους απαιτητικούς πελάτες της.

Τώρα λοιπόν ήρθε το πράσινο φως από επίσημα χείλη. Από ό,τι φαίνεται, θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο στα επόμενα Σαλόνια, ενώ θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει μέχρι το 2017. O στόχος είναι να εισρεύσει χρήμα στα ιταλικά ταμεία, προωθώντας το όχημα αυτό στις αγορές της Κίνας. Μάλιστα αναμένονται πάνω από 3.000 πωλήσεις ετησίως.

Εξωτερικά λοιπόν, θα αποπνέει δυναμισμό και χλιδή, με αρκετά επιθετικά και αγωνιστικά στοιχεία, που θα προδίδουν την καταγωγή της μητρικής εταιρείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Audi, ιδιοκτήτρια των Lambo, θα δανειστεί την πλατφόρμα που χρησιμοποιούν τα Audi Q7, Porsche Cayenne και Volkswagen Touareg, για να κατασκευάσει το νέο SUV, ενώ θα είναι έντονη η παρουσία αλουμινίου και ανθρακονημάτων για να μειωθεί το συνολικό βάρος και η κατανάλωση καυσίμου.

Το εσωτερικό του από την άλλη θα διαθέτει φουτουριστικά στοιχεία, δερμάτινες ταπετσαρίες, ηλεκτρονικές ενδείξεις και μια κεντρική κονσόλα, που θα προεκτείνεται μέχρι τα πίσω καθίσματα.

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, για το μηχανικό μέρος, θα χρησιμοποιηθεί ένας V10 κινητήρας 5,2λτ, που θα παράγει 600 ίππους και θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με μόνιμη τετρακίνηση.

Πηγή: autotriti.gr