Το Juke παίρνει τα καλύτερα στοιχεία από ένα SUV και ένα «hot» μίνι GTi και τα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο, σε ένα συμπαγές αμάξωμα διαστάσεων 4.135×1.765×1.570 χιλ. (ΜxΠxΥ). Είναι ευρύχωρο, κόμπακτ, γρήγορο, εύχρηστο, δυναμικό, πρακτικό, ακόμα και παιχνιδιάρικο. Κάποιες από αυτές τις ιδιότητες φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους, κι’ όμως ενώνονται όλες μαζί για να δημιουργήσουν ένα πραγματικά μοναδικό αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο που έλειπε από την αγορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών που διεξήγαγε η Nissan μεταξύ των αγοραστών της κατηγορίας.

Το εντελώς νέο εσωτερικό του Juke συμβαδίζει με το χαρακτήρα του εξωτερικού και σε τίποτα δεν θυμίζει άλλα μοντέλα της Nissan. Χαρακτηριστικό του η κεντρική κονσόλα, της οποίας το σχήμα είναι εμπνευσμένο από το σχεδιασμό του ρεζερβουάρ καυσίμου των μοτοσικλετών. Ακριβώς πάνω από αυτή, το εντυπωσιακό σύνολο των χειριστηρίων φέρει την ονομασία Nissan Dynamic Control System. Μέσω αυτού ο οδηγός έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση στα συστήματα κλιματισμού και ψυχαγωγίας, αλλά και στην επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης (Eco, Normal και Sport) που επεμβαίνουν και στη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και στην απόκριση του κινητήρα.

Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη η κορυφαία έκδοση του Juke θα εξοπλίζεται με ένα νέο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού, με ιπποδύναμη 190 PS και ροπή 240 Nm, τιμές από τις κορυφαίες στην κατηγορία. Ο νέος 4κύλινδρος 1,6 κινητήρας θα είναι διαθέσιμος και στο προσθιοκίνητο Juke, ενώ εξοπλίζει και τη κορυφαία έκδοση με το προηγμένο σύστημα 4κίνησης ALL-MODE 4×4-i Torque Vectoring. Δεν πρόκειται απλώς για το γνωστό πολύ πετυχημένο σύστημα 4κίνησης της Nissan, αλλά για μια ακόμη πιο προηγμένη έκδοσή του, που κατανέμει τη ροπή όχι μόνο ανά άξονα, αλλά ειδικά για τους πίσω, και ανά τροχό, προσφέροντας πρωτόγνωρα ακριβή οδικά χαρακτηριστικά, στις στροφές. Το καινοτόμο αυτό σύστημα για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, όντας μέχρι πρότινος προνόμιο κορυφαίων σπορ κατασκευών.

Άλλες επιλογές κινητήρων περιλαμβάνουν τον νέο τετρακύλινδρο 1.6-λίτρων της Nissan με δύο μπεκ ανά κύλινδρο, που αποδίδει πλέον 117 ίππους, καθώς και τον 1,5 λίτρων τούρμπο ντίζελ με 110 ίππους.

Συνοπτικά οι διαθέσιμες εκδόσεις του Juke είναι:

Κινητήρας Ιπποδύναμη Καύσιμο Μετάδοση Κιβώτιο
1.6i             117PS    Βενζίνη      2WD   5T manual
1.6i              117PS   Βενζίνη      2WD   XT CVT
1.6i DiG T   190PS   Βενζίνη      2WD   6T manual
1.6i DiG T   190PS   Βενζίνη      4WD   XT CVT M6
1.5 dCi        110PS   Πετρέλαιο  2WD  6T manual

Η χρωματική παλέτα του Juke θα περιλαμβάνει συνολικά 9 αποχρώσεις, με τρεις από αυτές (Force Red, Haptic Blue και Machine Brown) να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά γι’ αυτό.

Το Nissan Juke θα βρίσκεται στις εκθέσεις της Nissan τον προσεχή Οκτώβριο.