Ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο μοντέλο με την ονομασία Lacoste θα αποκαλύψει στο Παρίσι η γαλλική εταιρεία σε μια προσπάθεια να φωτογραφίσει την εικόνα του μελλοντικού C1!

Πρόκειται, όπως μαρτυρά και η ονομασία του άλλωστε, για το πιο πρόσφατο χρονικά προϊόν της συνεργασίας της Citroen με τη γνωστή εταιρεία Lacoste και συνάμα ένα concept car που καταδεικνύει την… άποψη των Γάλλων στην κατηγορία των buggy αυτοκινήτων. Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, το Lacoste δε διαθέτει πόρτες, ούτε τη «συνηθισμένη» οροφή, αλλά προς… αντικατάστασή τους μια κεντρική μπάρα που διατρέχει κατά μήκος το αυτοκίνητο, από το εμπρός παρπρίζ έως το πίσω μέρος. Βέβαια, σε περίπτωση βροχής οι σχεδιαστές έχουν προβλέψει την ύπαρξη μιας μαλακής σε υφή οροφής, η οποία αναδιπλώνεται εύκολα. Μάλιστα, υπάρχει η δυνατότητα πλήρους ανάκλησης του εμπρόσθιου παρπρίζ, ενώ ο κλασσικός χώρος φόρτωσης στο πίσω μέρος, απλά, λάμπει δια της απουσίας του, καθώς ο όποιος αποθηκευτικός χώρος περιορίζεται σε εκείνον ανάμεσα στα εμπρός και πίσω καθίσματα, όταν τα τελευταία μετακινηθούν προς τα πίσω.

Επιπρόσθετα, οι σχεδιαστές του οχήματος έχουν προβλέψει στο εσωτερικό του Lacoste μια πλειάδα αποθηκευτικών χώρων –φανερών και κρυφών- όπως εκείνες που συναντά κανείς στο ταμπλό ή κάτω ακριβώς από τα εμπρός καθίσματα.

Το μήκος του αμαξώματος είναι λιγότερο από 3,5 μ. (όπως και στην περίπτωση του C1!), το πλάτος 1,8 μ. και το ύψος 1,52 μ. Κάτω από το καπό του Lacoste φιλοξενείται μάλιστα ο ίδιος 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 1.000 κ.εκ.

Πηγή: 4troxoi.gr