Μετά τη Marussia, η Caterham παρουσίασε κι εκείνη το νέο της μονοθέσιο το πρωί της Τρίτης, λίγη ώρα πριν αρχίσουν οι δοκιμές στην πίστα της Χερέθ.

Το CT03, που χρησιμοποιεί «τεχνολογία» της Renault, αποτελεί σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ομάδας εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου.

Την περασμένη περίοδο η ομάδα κατέλαβε τη δέκατη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Ωστόσο λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν κατέστη δυνατό να ανανεώσει τη συνεργασία της με τους πεπειραμένους πιλότους Χέικι Κοβαλάινεν και Βιτάλι Πετρόφ.

Τη θέση τους θα πάρουν ο 23χρονος γάλλος Σαρλ Πικ που πέρυσι οδηγούσε με τη Marussia, αλλά και ο 27χρονος ολλανδός Γκιέντο φαν ντερ Γκάρντε, ο οποίος προήχθη σε θέση πιλότου από test driver.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Μαρκ Σμιθ, δήλωσε: «Το CT03 είναι το πρώτο μονοθέσιο που δημιουργήσαμε στο κέντρο του Λίφιλντ και αποτελεί ένα ορόσημο για την ανάπτυξη της ομάδας μας. Η προσεχής σεζόν είναι μία πρόκληση στη διαδικασία σχεδιασμού, καθώς είναι η τελευταία χρονιά πριν την αλλαγή στους κανόνες το 2014.

Με αυτό το σκεπτικό, το νέο μας μονοθέσιο αποφασίσαμε να αποτελεί την εξέλιξη του προηγούμενου κι όχι κάτι εντελώς καινούριο. Όλη η ομάδα μας είναι έτοιμη για την τέταρτη παρουσία της στη Formula 1 και είμαι σίγουρος πως το νέο πρωτάθλημα θα είναι συναρπαστικό».

Πηγή: sport-fm.gr