Με ειλημμένη την απόφαση για την αναβίωση της Datsun, αλλά και με δεδομένη την εξαγορά της Lada, το group Renault-Nissan, θέτει άμεσα το σχέδιο, για low budget cars, σε εφαρμογή…

Ο αντιπρόεδρος της Nissan, Colin Dodge, αποκάλυψε, μιλώντας σε εκπροσώπους του τύπου ότι τα νέα μοντέλα της Datsun, που αναμένεται να παρουσιαστούν το 2014 (ίσως και προς τα τέλη του 2013), θα βασιστούν πάνω στην πλατφόρμα του νέου Lada Kalina.

Με δεδομένη την εξαγορά της Lada, για την οποία σας είχαμε πληροφορήσει προ ημερών, το group Renault-Nissan, ξεκινά μια προϊοντική αντεπίθεση με low budget cars, για να «χτυπήσει» τις αγορές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, την Ινδίας, της Αφρικής, αλλά και κάποιες δοκιμαζόμενες αγορές της Ευρώπης.

Θέλοντας να περιορίσει το κόστος και να αυξήσει τα έσοδα, η γαλλο-ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, θα χρησιμοποιήσει κοινά μηχανικά μέρη, για τα νέα Lada και τα Datsun, αλλά όπως ξεκαθάρισε ο Colin Dodge, αισθητικά δεν θα υπάρχει ομοιότητα, καθώς απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό. Στόχος παραμένει το λανσάρισμα ενός νέου Datsun, με τιμή που δεν ξεπερνά τα 2.300 ευρώ!

Πηγή: autotriti.gr