Δεν είναι μόνο δύο best sellers στην κατηγορία Α, αλλά με τους συγκεκριμένους κινητήρες, είναι και τα πιο σβέλτα μίνι αυτοκίνητα πόλης. Πρόκειται για τα Hyundai i10 και Fiat Panda.

Η κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης είναι η αρχική κατηγορία αυτοκινήτων και από τις πιο εμπορικές, στη δύσκολη συγκυρία, που διανύει όλο ο κλάδος του αυτοκινήτου.

Με όσο το δυνατόν πιο compact διαστάσεις, αντίστοιχα μικρούς και οικονομικούς κινητήρες, αλλά και νεανική εμφάνιση, τα αυτοκίνητα του είδους στοχεύουν σε αυτούς που αναζητούν την πλέον προσιτή επιλογή καινούργιου μοντέλου της εποχής. Είναι, όμως, μόνο τα παραπάνω; Ή μήπως η εξέλιξη της τεχνολογίας των κινητήρων, προσφέρει σε –κάποιες περιπτώσεις- την ισχύ και τις επιδόσεις που διέκριναν μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών, σε άλλες, όχι πολύ μακρινές, εποχές;

Δύο από τα best seller της κατηγορίας Α, το νέο Fiat Panda και το –πρόσφατα ανανεωμένο- Hyundai i10, επιβεβαιώνουν ότι μπορούμε άφοβα να μιλάμε για… πυραυλάκια τσέπης, δίχως τη φροντίδα κάποιου βελτιωτικού οίκου, αλλά με τα «αγνά υλικά» του εργοστασίου.

Πηγή: autotriti.gr