Το κουπέ «αδελφάκι» της X1, η νέα BMW X2, θα αποτελέσει το μικρότερο Crossover της γερμανικής εταιρίας, φέροντας ένα τρίθυρο κουπέ αμάξωμα μικρών διαστάσεων.

Η BMW ετοιμάζει μια προϊοντική επίθεση στο κομμάτι των Crossover-Coupe μοντέλων της και ειδικότερα στις κατηγορίες κάτω από την X6.

Όπως λοιπόν θα δούμε τη νέα X4 να τοποθετείται δίπλα από την BMW X3 στο μεσαίο κομμάτι από το 2014, έτσι και ένα χρόνο αργότερα το 2015, δίπλα από την επόμενη γενιά της X1, θα έλθει να τοποθετηθεί η νέα BMW X2.

Με τρίθυρο κουπέ αμάξωμα

Με βάση τις «κατασκοπευτικές» πληροφορίες, η νέα BMW X2 θα είναι τρίθυρη και με ένα υπερυψωμένο κουπέ αμάξωμα.

Στην ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο θα αποκτήσει στο εμπρόσθιό του τμήμα τα ίδια φωτιστικά με αυτά της νέας BMW Σειρά 3 (θα τα δούμε από εδώ και πέρα σε όλες τις νέες BMW αυτών των διαστάσεων), την ίδια στιγμή που η χαρακτηριστική γρίλια των μοντέλων της μάρκας θα διατηρηθεί ελαφρώς αλλαγμένη.

Σίγουρα, στην περίπτωση της Χ2 το ενδιαφέρον θα στραφεί στο πίσω τμήμα, εκεί όπου αναμένεται να επιλεγεί ένα πιο στρογγυλεμένενο τελείωμα, στα πρότυπα της 3θυρης BMW Σειρά 1.

Προσθιοκίνητη και με δικίνητες εκδόσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη γενιά της BMW X1 θα βασιστεί στο προσθιοκίνητο πάτωμα του Mini και πιθανότατα, αυτό θα είναι και το δάπεδο της νέας BMW X2.

Σίγουρα, θα υπάρξουν στη γκάμα δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με τις πρώτες να στοχεύουν και στις περισσότερες πωλήσεις.

Τα μοτέρ, αναμένεται να είναι οι μικρότεροι δυνατοί κινητήρες της BMW και έτσι, η X2 ίσως είναι το πρώτο SUV της μάρκας με μηχανικά σύνολα 1,6 λίτρων.

Οι διαστάσεις τέλος, δεν θα είναι super compact, αλλά με μήκος στα 4,5 περίπου μέτρα, η X2 θα είναι τόσο μακριά όσο και η X1.

Πηγή: autotriti.gr