Όλα για όλα θα τα παίξει στο τελευταίο γκραν πρι της σεζόν στην πίστα Ιντερλάγκος της Βραζιλίας (23-25/11) ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο ισπανός πιλότος της Ferrari τόνισε πως προτεραιότητα του είναι να πλασαριστεί στο βάθρο και στη συνέχεια να περιμένει το αποτέλεσμα του Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Θα είναι καλό να πλασαριστούμε στο βάθρο. Να πάρουμε τουλάχιστον 15 βαθμούς και όταν περάσουμε τη γραμμή τερματισμού να δούμε τι έχει κάνει ο Σεμπ. Η πρώτη μας σκέψη είναι να ολοκληρώσουμε τον αγώνα στην πρώτη τριάδα, που μας δίνει τη δυνατότητα να μαζέψουμε περισσότερους από 13 βαθμούς και μετά απλά θα περιμένουμε.

Δεν είναι στο χέρι μας και δεν έχουμε πολλά να χάσουμε, απλά είναι η μοναδική ευκαιρία να κερδίσουμε κάτι. Αν κερδίσει, καλώς. Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη σεζόν», ήταν τα λόγια του Ισπανού πιλότου, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Δεν υπάρχουν μαγικά που μπορείς να κάνεις μέσα σε πέντε ημέρες. Στο Άμπου Ντάμπι πλασαριστήκαμε έβδομοι (στις κατατακτήριες), ένατοι στο Όστιν, συνεπώς αυτές οι θέσεις δεν θα μας προκαλέσουν έκπληξη, αλλά θα ήταν καλό αν κάναμε καλύτερη δουλειά».

Σχετικά με την πιθανότητα να πανηγυρίσει τον τρίτο του Παγκόσμιο τίτλο τόνισε:

«Είμαι 31 ετών και ακόμη αισθάνομαι ότι έχω πολλές πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Δεν κυριαρχήσαμε φέτος καμία φορά, αλλά παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε παλέψαμε δύο φορές. Συνεπώς, είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα τέσσερα-πέντε χρόνια θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες».

Πηγή: Sport-fm.gr