Η εταιρεία υπερπολυτελών οχημάτων ετοιμάζεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στα μελλοντικά της αυτοκίνητα. Επόμενο, αφού οι πωλήσεις της δεν είναι στα καλύτερα τους, με το εργοστάσιο που έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει έως και 2.000 οχήματα το χρόνο, να παράγει μόλις μεταξύ 200-300 αυτοκινήτων! Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί το 2013 και θα βασίζεται στην ολοκαίνουργια πλατφόρμα της επόμενης γενιάς της Mercedes S-Class, που επίσης θα παρουσιαστεί το ίδιο έτος. Σε κάθε περίπτωση τα «μυστικό» της επιτυχίας θα είναι δύο.

Πρώτον η έντονη εξωτερική διαφοροποίηση από τα αντίστοιχα πολυτελή οχήματα της Mercedes, και δεύτερον η διεύρυνση της γκάμας.

Η δεύτερη κατεύθυνση φαίνεται ότι θα είναι καθοριστική για την πορεία της εταιρείας, αφού η νέα Maybach θα αποκτήσει πλέον και εκδόσεις με μικρό ή μεγάλο μεταξόνιο, έκδοση τετράθυρου κουπέ, έκδοση με ανοικτό αμάξωμα, και τέλος μια υβριδική.

Η τελευταία μάλιστα θα χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, που θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος μόλις 20 ίππων, το οποίο όμως θα της δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για την απόσταση των 16 χιλιομέτρων. Τα μηχανικά σύνολα της νέας Maybach θα παραμείνουν τα γνωστά V12, των 6 λίτρων για μείωση του κόστους, με την απόδοση να φτάνει τους 553 και 639 ίππους, ενώ οι μη υβριδικές εκδόσεις θα χρησιμοποιούν αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Πηγή: autotriti.gr