Ο πιλότος της Lotus, Kimi Raikkonen, ένιωθε το μονοθέσιό του πολύ δυνατό και ικανό για να φτάσει το πόντιουμ, ωστόσο η προσπάθειά του να αποδείξει κάτι τέτοιο «σταμάτησε» πίσω από τον Felipe Massa.

Ο Kimi Raikkonen τερμάτισε στην 7η θέση του ινδικού grand prix την Κυριακή, «ξοδεύοντας» όλο το χρόνο του πίσω από το μονοθέσιο της Ferrari με οδηγό του τον Felipe Massa. Η Lotus δεν είχε την τελική ταχύτητα ώστε να περάσει την F2012 στην ευθεία, ενώ όταν τελικά ο Φιλανδός βρήκε την ευκαιρία και πέρασε τον Βραζιλιάνο στα pit stops, o Massa αντεπιτέθηκε με τη βοήθεια της χρήση του DRS, καταλαμβάνοντας ξανά την 6η θέση,

«Ήμασταν σίγουροι ότι με τους χρόνους του μονοθέσιου μας θα μπορούσαμε να πάρουμε μια θέση στο πόντιουμ, αλλά αν κολλήσει σε μια θέσηκαι δεν μπορείς να προσπεράσεις, τότε οι καλές ρυθμίσεις της Ε20 δεν έχουν κανένα νόημα.» ανέφερε ο Kimi Raikkonen. Ο Φιλανδός βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος Formula 1 2012, αλλά σύμφωνα με τον έμπειρο οδηγό της Lotus, είναι αρκετά δύσκολο να φτάσει τον Sebastian Vettel που βρίσκεται στην κορυφή με 67 επιπλέον βαθμούς.

Πηγή: autotriti.gr