Με αφορμή την έκθεση του Παρισιού, η Lamborghini αποκάλυψε τη νέα Gallardo, μία εμφανώς ανανεωμένη εκδοχή του πλέον πετυχημένου της εμπορικά μοντέλου, την οποία θα παράγει και σε νέες εκδόσεις.

Μετά από εννέα χρόνια παρουσίας και σχεδόν 13.000 πωλήσεις, η Gallardo παραχωρεί τη θέση της όχι σε ένα… νέο ταύρο αλλά σε μία δραστικά ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου, η οποία είναι έτοιμη να ανοίξει όλα τα χαρτιά της. Ως εκ τούτου, εκτός από το νέο σχεδιαστικά αμάξωμα, η νέα Gallardo θα κυκλοφορεί σε έξι ξεχωριστές εκδόσεις, έτσι ώστε να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του -απαιτητικού- αγοραστικού της κοινού. Η βασική έκδοση είναι η Gallardo LP 560-4 ενώ ακολουθούν οι LP 570-4 Edizione Tecnica, LP 570-4 Superleggera, LP 570-4 Spyder Performante, ως επιπλέον εξέλιξη της Edizione Tecnica, και οι πισωκίνητες LP 550-2 Coupe και Spyder.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, οι νέοι πρόβολοι εμπρός και πίσω εξασφαλίζουν ένα ακόμα πιο δυναμικό παρουσιαστικό. Σε αυτό συμβάλλουν οι μεγαλύτερες αεροεισαγωγές στο ρύγχος και οι τροχοί 19 ιντσών «Apollo polished» βαμμένοι σε μαύρο ματ χρώμα, με γυαλισμένες ασημί λεπτομέρειες.

Ειδικά για τις Edizione Tecnica εκδόσεις, Superleggera και Spyder Performante, έχουν δεχτεί τις φροντίδες τόσο των μηχανικών, με στόχο τη μείωση του βάρους, όσο και των σχεδιαστών, για τη βελτίωση της αεροδυναμικής και εξωτερικής εμφάνισης. Χαρακτηριστικά, θα φέρουν κεραμικά φρένα και μία μεγάλη πίσω αεροτομή. Όσο για το λόγο ισχύος/βάρους, θα είναι της τάξης του 2,35, ένας από τους κορυφαίους που υπάρχουν.

Πηγή: Autotriti.gr