Ο αέρας που βγαίνει από το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, μπορεί μετά από ένα χρονικό διάστημα να μη μυρίζει ευχάριστα. Με ένα ειδικό σπρέι μπορούμε εύκολα και απλά να περιορίσουμε τις δυσάρεστες οσμές.
Τα περισσότερα βενζινάδικα που έχουν προϊόντα περιποίησης αυτοκινήτου, έχουν και αυτό το σπρέι. Ας δούμε πώς το χρησιμοποιούμε.

• Το πρώτο πράγμα που κάνουμε, σε κάθε περίπτωση, είναι να διαβάσουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς έτσι θα ενημερωθούμε και για οποιαδήποτε προστατευτικά μέτρα ενδεχομένως πρέπει να πάρουμε. Για παράδειγμα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι καλύτερα να φοράμε μάσκα στο στόμα και στη μύτη, ακόμη και γάντια, καθώς το χημικό υγρό, όταν βγαίνει από το μπουκάλι, δεν είναι ό,τι καλύτερο για να έρθουμε σε απευθείας επαφή.

• Ανοίξτε το καλοριφέρ και βάλτε απλά να λειτουργεί το σύστημα ανακύκλωσης του αέρα στην καμπίνα των επιβατών.

• Ψεκάστε τους αεραγωγούς του συστήματος από απόσταση περίπου 5 εκατοστών, μέχρι να αδειάσει όλο το μπουκάλι. Αυτό που εμείς χρησιμοποιήσαμε, χρειάστηκε 2,5 λεπτά για να αδειάσει.

• Στη συνέχεια, αφήστε το σύστημα ανακύκλωσης να λειτουργεί για περίπου 10 λεπτά, βγείτε από το αυτοκίνητο και κλείστε τις πόρτες.

• Το αέριο που θα μπει στο σύστημα θα απορροφηθεί και σε πολύ μεγάλο ποσοστό θα εξαλείψει τις δυσάρεστες οσμές.

Πηγή: Autotriti.gr