Μετά από πολλές άτυχες στιγμές και δύσκολους αγώνες ο Τζένσον Μπάτον ξέσπασε και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του τη φετινή σεζόν στην πίστα Σπα του Βελγίου, σε ένα γκραν πρι που ήρθαν τα πάνω- κάτω στον γύρο της εκκίνησης. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο… πεισματάρης Σεμπάστιαν Φέτελ.

Χάος με το καλημέρα!

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα στην πίστα Σπα του Βελγίου οι πιλότοι ρίχτηκαν στη μάχη με ιδιαίτερο… ενθουσιασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Χάμιλτον να πέσει στο πίσω μέρος της Lotuς του Γκροσεάν, ο οποίος απογειώθηκε πάνω από την Ferrari του Φερνάντο Αλόνσο.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Και οι τρεις πιλότοι εγκατέλειψαν τον αγώνα, ενώ παρέσυραν και το μονοθέσιο του Πέρες. Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο ασφαλείας έμεινε στην πίστα για τέσσερις γύρους.

Η έξοδος του Αλόνσο στον πρώτο γύρο του Σπα, τον εμπόδισε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, στο οποίο είχε 24 συνεχόμενα γκραν πρι που τερμάτιζε στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ωστόσο, το ατύχημα που έθεσε εκτός μάχης τον Αλόνσο, δεν επηρέασε τη βαθμολογία των πιλότων, αφού ο Ισπανός παρέμεινε στην πρώτη θέση. Ωστόσο, αλλαγή πραγματοποιήθηκε στη δεύτερη θέση, με τον εμφύλιο της Red Bull.

Οι τυχεροί από την ατυχία των άλλων…

Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ήξερε από την αρχή πως αν κατάφερνε να προσπεράσει τον ομόσταβλό του, Μαρκ Γουέμπερ, θα έπαιρνε κεφάλι στο πρωτάθλημα των πιλότων.

Αυτό έκανε ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και μειώνοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο, Φερνάντο Αλόνσο, στους 24 βαθμούς.

Τον πολύ καλό ρυθμό που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές δεν κατάφερε να διατηρήσει και στον αγώνα ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Φινλανδός πιλότος εκμεταλλεύτηκε το χάος της εκκίνησης και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ωστόσο στη συνέχεια είδε πολύ εύκολα τον Νίκο Χούλκενμπεργκ να τον προσπερνά και να τον αφήνει στην τρίτη θέση από όπου είδε και την καρό σημαία.

Πηγή: sport-fm.gr