Η Smart και η Brabus γιορτάζουν τα 10 χρόνια συνεργασίας τους και παρουσιάζουν μία ειδική έκδοση του ForTwo, σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων.

Με μία ειδική, αριθμημένη έκδοση αποφάσισαν να γιορτάσουν τα 10 συναπτά έτη παραγωγής της κορυφαίας έκδοσής του ForTwo η Smart με τη Brabus. Η συγκεκριμένη θα παραχθεί στο συμβολικό αριθμό των 100 αυτοκινήτων, 10 δηλαδή για κάθε χρόνο που μετράει το μοντέλο στην αγορά. Το Smart Brabus 10th Anniversary θα είναι βαμμένο αποκλειστικά σε ένα υγρό, ασημί χρώμα, με μαύρες λεπτομέρειες και ματ γκρι τροχούς ελαφρού κράματος. Ιδιαιτερότητες, αν και περιορισμένες, θα υπάρχουν και στο εσωτερικό του. Πιο συγκεκριμένα, η επετειακή έκδοση θα φέρει ειδικά σχεδιασμένα δερμάτινα καθίσματα, σύστημα πλοήγησης, τα πακέτα εξοπλισμού comfort/ light, καθώς και μία ξεχωριστή πλακέτα που θα αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του αυτοκινήτου, αναγράφοντας τον αριθμό παραγωγής.

Αναφορικά με τον κινητήρα, δεν υπάρχουν αλλαγές, καθώς παραμένει το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο σύνολο του 1,0 λίτρου, συνολικής απόδοσης 102 ίππων και ροπής 147 Nm. Οι τιμές αυτές είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν στο ελαφρύ μικρό επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 155 χλμ./ώρα. Τώρα για τον τρόπο διάθεσης του αυτοκινήτου στην ευρωπαϊκή αγορά και το αντίτιμο που θα πρέπει να καταβάλλει κανείς ώστε να κάνει δικό του ένα συλλεκτικό Smart Brabus 10th Anniversary, η εταιρία κρατά προς στιγμή σιγή ιχθύος.

Πηγή: Autotriti.gr