Η Renault επέλεξε τις υπηρεσίες τηλεματικής της Hewlett Packard με στόχο τον έλεγχο της κατάστασης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τον οδηγό, καθώς και άλλες σημαντικές οδηγίες.

Πιο συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault επέλεξε τις λύσεις του χαρτοφυλακίου HP Utility Services για να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων, υπηρεσιών τηλεματικής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της.

Τα συνδεδεμένα τηλεματικά συστήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων βοηθούν τους οδηγούς να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου και το ποσοστό φόρτισής της, αλλά και να εντοπίσουν την τοποθεσία του πλησιέστερου σταθμού φόρτισης.

Παράλληλα, προσφέρουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους και cloud-based εφαρμογές, όπως η «pay-as-you-drive» ασφάλιση αυτοκινήτου.

Η Renault επέλεξε τις υπηρεσίες HP Enterprise Cloud Services – Utility Services για τη φιλοξενία των υποδομών πληροφορικής που διαθέτει στην Ευρώπη, καθώς και για τη διαχείριση των τεχνικών εφαρμογών της.

Έτσι, η εταιρεία έχει πάντα στη διάθεση της τους κατάλληλους υπολογιστικούς πόρους, καθώς και την ευελιξία που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στις επιχειρηματικές ανάγκες της με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Πηγή: autotriti.gr