Μετά από δύο εβδομάδες και το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται στην πίστα Χόκενχαϊμ της Γερμανίας το προσεχές σαββατοκύριακο (20-22/7).

Ομάδες και πιλότοι επιστρέφουν στην εν λόγω πίστα μετά τον αγώνα του 2010, με πέντε Γερμανούς να αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στον εντός έδρας αγώνα.

Μίκαελ Σουμάχερ, Νίκο Ρόσμπεργκ, Σεμπάστιαν Φέτελ, Τίμο Γκλοκ και Νίκο Χούλκενμπεργκ θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπροστά στους Γερμανούς που θα βρεθούν στις κερκίδες του Χόκενχαϊμ.

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα ταξιδέψει στη Γερμανία από την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας ως στόχο να παραμείνει εκεί και μετά το τέλος του δέκατου γύρου.

Ωστόσο, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μαρκ Γουέμπερ, έχοντας μόλις 13 βαθμούς διαφορά από τον Ισπανό.

Βαθμολογία πιλότων:

1. Αλόνσο, 129
2. Γουέμπερ, 116
3. Φέτελ, 100
4. Χάμιλτον, 92

Λίγα λόγια για την πίστα:

Η πίστα του Χόκενχαϊμ αποτελείται από 17 στροφές, ενώ η διαδρομή αποτελείται από αργά και γρήγορα σημεία. Το μήκος της διαδρομής είναι 4.574, ενώ ο νικητής θα δει την καρό σημαία ύστερα από την ολοκλήρωση 67 γύρων. Ο ταχύτερος γύρος έχει γίνει από τον Κίμι Ραϊκόνεν το 2004.

Οι πιλότοι στο Χόκενχαϊμ θα έχουν μόνο μία ζώνη ενεργοποίησης του συστήματος των κινούμενων αεροτομών, DRS, στη διάθεσή τους, ενώ η Pirelli θα… προμηθεύσει τις ομάδες με τη μέση και τη μαλακή γόμα.

Πηγή: sport-fm.gr