Σε μια διαδικτυακή παγκόσμια παρουσίαση, η BMW ανέπτυξε τις νέες τεχνολογίες των υπηρεσιών BMW ConnectedDrive που αφορούν συστήματα επικοινωνίας και υποστήριξης του οδηγού τα οποία σχετίζονται με την ενημέρωση για τη λειτουργία, την κατάσταση και έλεγχο του αυτοκινήτου, τη ψυχαγωγία αλλά και διάφορες υπηρεσίες μετακίνησης.

Μεταξύ των σημαντικότερων καινοτομιών περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ενός εντελώς νέου και πρωτοποριακού συστήματος πλοήγησης με την ονομασία BMW Navigation system Professional.

Το νέο σύστημα διαθέτει μεταξύ άλλων βελτιωμένο μενού, τρισδιάστατο σχεδιασμό και απεικόνιση του περιβάλλοντος της διαδρομής ώστε σε συνδυασμό με τον πιο ισχυρό επεξεργαστή των 1.3GHz να δημιουργεί ένα πιο λειτουργικό περιβάλλον με μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά και ταχύτητα στις οδηγίες προς τον οδηγό.

Άκρως εντυπωσιακή αλλά και ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η λειτουργία 3D City Models η οποία προσφέρει ακριβή τρισδιάστατη απεικόνιση των πόλεων με όλα τα κτίρια που πλαισιώνουν τους δρόμους όπου κινείται το αυτοκίνητο ώστε ο οδηγός να έχει μια λεπτομερή εικόνα για το πού βρίσκεται και πού θα πρέπει να κατευθυνθεί με βάση τις οδηγίες.

Μια επίσης σημαντική καινοτομία που πλέον περιλαμβάνεται στις υπηρεσίες του BMW ConnectedDrive αφορά στη δυνατότητα φωνητικών εντολών οι οποίες επιτρέπουν στον οδηγό να παραμένει ακόμα πιο συγκεντρωμένος στην οδήγηση προς όφελος της ασφάλειας.

Έτσι ο οδηγός θα μπορεί για παράδειγμα να υπαγορεύει ένα γραπτό μήνυμα που θέλει να στείλει μέσω του τηλεφωνικού δικτύου με το οποίο είναι συνδεδεμένο το αυτοκίνητο εκμεταλλευόμενο πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία 3G.

Σε αρχική φάση το σύστημα φωνητικών εντολών θα υποστηρίζει έξι γλώσσες ενώ ο οδηγός μετά την υπαγόρευση του μηνύματος θα μπορεί να ακούει αυτό που είναι γραμμένο για έλεγχο και τυχόν απαιτούμενες διορθώσεις.

Σημαντική αναβάθμιση έχει συντελεστεί και στο γνωστό διακόπτη iDrive μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να εκτελέσει όλες λειτουργίες των συστημάτων που περιλαμβάνει το ConnectedDrive.

Πλέον λοιπόν ο διακόπτης διαθέτει στο επάνω μέρος του μια επιφάνεια αφής διαμέτρου 43χιλ. στην οποία ο οδηγός μετακινώντας το δάκτυλό του μπορεί να κάνει τις επιλογές του στα διάφορα μενού.

Σε επίπεδο ψυχαγωγίας μεταξύ των πιο πρόσφατων αναβαθμίσεων σημειώνεται πως η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου του συστήματος έχει αυξηθεί στα 20gb προσφέροντας σημαντικά αυξημένες δυνατότητες αποθήκευσης μουσικής.

Την ίδια στιγμή πρώτη η BMW προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα χρήσης γρήγορου Wi-Fi δικτύου μέσω του συστήματος LTE (long Term Evoluton).

Με αυτό το σύστημα ο οδηγός βάζοντας μια κάρτα 3G σε ειδικό αντάπτορα που θα υπάρχει στο αυτοκίνητο θα αποκτά πρόσβαση σε ένα ασύρματο δίκτυο στο οποίο θα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα πολλές συσκευές.

Τέλος, αρκετές είναι οι νέες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για smartphones και οι οποίες λειτουργούν σαν δίαυλος επικοινωνίας με τα συστήματα του αυτοκινήτου δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να συνδέεται και να παρακολουθεί για παράδειγμα τις ενημερώσεις και τις κινήσεις σε γνωστά social networks από την κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου.

Πηγή: 4troxoi.gr