Ο Kevin Windham, αναβάτης της ομάδας GEICO Honda χάνει όλους τους υπόλοιπους αγώνες του αμερικάνικου Supercross, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του το περασμένο Σάββατο στο Χιούστον του Τέξας.

Ο Windham είχε μια άσχημη πτώση, ενώ προσπαθούσε να κάνει χρόνο και να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Στη διάρκεια ενός προκριματικού με αντίπαλο τον James Stewart, έφυγε πάνω από το CRF450 του με μεγάλη ταχύτητα.

Αποτέλεσμα της άσχημης προσγείωσης: ο Windham εξάρθρωσε τον δεξιό του ώμο και υπέστη σοβαρές κακώσεις σε αριστερό καρπό και αντίχειρα και στον δεξιό μηρό.

«Εχω σίγουρα βγάλει τον ώμο και αυτό βάζει τέλος στους αγώνες μου για φέτος», είπε ο Windham. «Όσο για τον καρπό μου, τον έχουν εξετάσει ήδη δύο ορθοπεδικοί. Ο ένας είπε ότι έχει σπάσει, ο άλλος ότι όχι. Είναι πολύ πρησμένος και μελανιασμένος, γι’ αυτό και η διάγνωση είναι δύσκολη. Θα με δει ένας ακόμα ειδικός, θα κάνω και μια μαγνητική και θα δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Πρέπει να το φροντίσουμε σωστά».

«Δεν μπορώ να κουνήσω καθόλου τον αριστερό μου αντίχειρα και ο μηρός πονάει πολύ. Για την ώρα δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με δαύτα. Βασικά, πονάω παντού, πολύ».

Ο 34χρονος Windham, είναι φέτος ο μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης του πρωταθλήματος, και πριν το ατύχημα τα πήγαινε πολύ καλά. Είχε ήδη δύο τερματισμούς στο βάθρο, ενώ σε όλους τους αγώνες είχε τερματίσει στην πεντάδα.

Στις αρχές της σεζόν, συμμετέχοντας στο Supercross της Ατλάντα, πήρε την 200ή εκκίνηση της καριέρας του. Αυτός και ο LaRoccο είναι οι μοναδικοί αναβάτες με τόσες συμμετοχές. Ο Mike LaRoccο, παλιότερη δόξα του SX είναι τώρα τημ-μάνατζερ στην GEICO Honda και συνεργάζεται στενά με τον Windham.

Είναι απογοητευτικό, συνέχισε ο Windham. «Για πολλά χρόνια ήμουνα τυχερός, αποφεύγοντας τέτοιου είδους τραυματισμούς. Η καλή υγεία μου είναι ο βασικός παράγοντας που έχω μια τόσο μακροχρόνια καριέρα. Όμως και τώρα δεν έχω τελειώσει. Θα επιστρέψω, οπωσδήποτε».

Ο Windham δεν σχεδιάζει να πάρει μέρος το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα ανοιχτού SX, καθώς δεν έχει δεχτεί προσφορές από ομάδες. Έτσι σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της υγείας του. Θέλει να επιστρέψει έτοιμος το 2013 για μια ακόμα χρονιά στο Supercross.

«Ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στους φίλους που μου έκαναν Tweet ή άφησαν μηνύματα στο Facebook με ευχές», είπε ο Windham. «Αλλά και σε όλους μου τους συνεργάτες που τηλεφώνησαν ή έστειλαν e-mailed. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου».

«Θα πάω σίγουρα στον αγώνα της Νέας Ορλεάνης και θα προσπαθήσω να παραβρεθώ στους τελικούς του Λας Βέγκας. Θέλω να κρατήσω στενή επαφή με τον κόσμο και να βρίσκομαι όσο πιο κοντά μπορώ στους θαυμαστές μου».