Από τα πρώτα του κιόλας βήματα ο Λιούις Χάμιλτον ήταν επιρρεπής στα ατυχήματα και στις συγκρούσεις, εξαιτίας του επιθετικού στυλ οδήγησης που ακολουθεί. Ωστόσο, οι αριθμοί επαληθεύουν το παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο, αφού στα πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, ο Βρετανός έχει συμμετάσχει σε 35 ατυχήματα.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2007 ο Βρετανός είδε την McLaren του να συγκρούεται με αυτήν του Αλόνσο στο γκραν πρι της Ουγγαρίας, ενώ στην Βραζιλία η ομάδα τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο, λόγω χρήσης ενός έξτρα σετ ελαστικών.

Το 2008 ο Βρετανός συμμετείχε σε οχτώ παραβάσεις. Ξεκίνησε από την Μαλαισία, όπου και τιμωρήθηκε με ποινή πέντε θέσεων για παρεμπόδιση των Χάιντφελντ και Αλόνσο στις κατατακτήριες. Οι αγωνοδίκες των τιμώρησαν με ποινή πέντε θέσεων.

Στη συνέχεια ο Βρετανός πιλότος τιμωρήθηκε με ποινή 5.000 ευρώ, επειδή καθυστέρησε να πάει στην συνέντευξη τύπου.

Στον Καναδά ο Χάμιλτον είχε μία… δύσκολη στιγμή με τον Κίμι Ραϊκόνεν που του στοίχησε δέκα θέσεις στο γκριντ του επόμενου αγώνα.

Στον αγώνα της Γαλλίας ο Χάμιλτον έδειξε το μεγαλείο του, κόβοντας δρόμο στο σικέν, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή διέλευσης από τα πιτ. Ποινή που δέχτηκε και στην Ιαπωνία, ύστερα από επαφή που είχε με τον Μάσα.

Δείτε τη σύγκρουση των Χάμιλτον- Μάσα, Ιαπωνία 2008

Την επόμενη χρονιά (2009) επισκέφτηκε έξι φορές τους αγωνοδίκες, όπως και το 2010. Την περσινή σεζόν έκανε την αρχή στην Μαλαισία, όπου και άλλαξε περισσότερες από μία φορές τη γραμμή του, στην προσπάθεια του να διασφαλίσει τη θέση του.

Στην Μαλαισία, μπορεί να συμμετείχε σε σύγκρουση, ωστόσο δεν έφταιγε, αφού ο Αλόνσο ήταν υπεύθυνος. Στον αγώνα της Ευρώπης προσπέρασε το αυτοκίνητο ασφαλείας με αποτέλεσμα να του δοθεί ποινή διέλευσης από τα πιτ, ενώ στη Σιγκαπούρη είχε επαφή με τον Μαρκ Γουέμπερ.

Δείτε το ατύχημα των Χάμιλτον-Γουέμπερ:

Ωστόσο, φέτος έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, έχοντας… παρανομήσει 13 φορές (προς το παρόν).

Η αρχή έγινε στην Μαλαισία, όπου και πάλι άλλαξε γραμμή περισσότερες φορές από τις επιτρεπόμενες, ενώ στη συνέχεια είχε επαφή με τον Φερνάντο Αλόνσο. Στην Ισπανία, δέχτηκε επίπληξη από τους υπεύθυνους για την ασφάλεια, ύστερα από τη μη συμμόρφωσή του σε καθεστώς κίτρινής σημαίας.

Έπειτα στο Μονακό αρχικά έκοψε δρόμο, ενώ στη συνέχεια είχε επαφή με τους Μάσα και Μαλδονάδο, αξιοσημείωτο είναι πως στο Μόντε Κάρλο τιμωρήθηκε δύο φορές με ποινή διέλευσης από τα πιτ.

Η συνέχεια έγινε στον Καναδά, όπου συγκρούστηκε με τον Μπάτον, χωρίς ωστόσο να τιμωρηθεί. Στο γκραν πρι του Βελγίου δέχτηκε την επίπληξη των αγωνοδικών, εξαιτίας της επαφής του με τον Μαλδονάδο.

Ωστόσο, στα τελευταία γκραν πρι έχει δημιουργηθεί μία… άτυπη κόντρα μεταξύ του Χάμιλτον και του Μάσα, αφού σε Σιγκαπούρη, Ιαπωνία και Ινδία έχουν συγκρουστεί, με τον Βραζιλιάνο να τιμωρείται μόνο στο τελευταίο γκραν πρι.

Δείτε το ατύχημα των Χάμιλτον- Μάσα στο Μονακό:

Πηγή: sportfm.gr