Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, ο Σεμπαστιάν Λεμπ της Citroen, θα ενταχθεί ανάμεσα σε 250 διασημότητες στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Grevin, στις 13 Οκτωβρίου, κι έτσι γίνεται ο πρώτος οδηγός ράλι που θα κοσμεί μουσείο.

Ο Λεμπ γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1974 στο Χαγκενάου στο Μπας-Ριν και σε 10 μόλις χρόνια κατέχει το ρεκόρ παγκόσμιων τίτλων (7) και μάλιστα συνεχόμενων, όπως και τον αριθμό ρεκόρ νικών (66) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι είναι πρώτο φαβορί και για τη φετινή κατάκτηση του τίτλου.

Πρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα στον αθλητισμό εν γένει για έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς όλων των εποχών. Έχει παραμείνει πιστός στην Citroen από το ντεμπούτο του. Σχετικά με το κέρινο ομοίωμα, χρειάστηκαν έξι μήνες για να δημιουργηθεί, από το πρώτο ραντεβού του με τον γλύπτη Στεφάν Μπαρέ και την ομάδα του εργαστηρίου.

«Είμαι πολύ κολακευμένος που θα είμαι μέρος της συλλογής Grevin. Είναι τιμή και αναγνώριση του αθλήματός μας, εκπροσωπώντας και τη Γαλλία. Πρέπει να πω ότι ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από τον όγκο της εργασίας, ώστε να δημιουργηθεί το ομοίωμά μου στο κερί. Ήταν πραγματικά απίστευτο!»

Η ομοιότητα είναι καταπληκτική, ακόμα και στο χρώμα των μαλλιών, των ματιών, το
δέρμα, τα αποτυπώματα! Το ομοίωμα του Λεμπ θα είναι δίπλα σε εκείνο του αθλητή ράγκμπι Σεμπαστιάν Σαμπάλ και του μπασκεμπολίστα Τόνι Πάρκερ.

Το Grevin, ένα ιδιωτικό μουσείο, δημιουργήθηκε το 1882, βρίσκεται στο Παρίσι και το επισκέπτονται περίπου 800 000 άτομα το χρόνο.

Πηγή: sportfm.gr