Εδώ και καιρό δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως η Mercedes και η AMG ετοιμάζουν την μικρή «αδελφή» της SLS, με πιθανότερο όνομα το «SLC». Η είδηση αυτή, πλέον, είναι κάτι παραπάνω από φήμη…

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στο «Auto Express», ο Christoph Jung της AMG επιβεβαίωσε αυτό που κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως φήμη: στο γερμανικό όμιλο ετοιμάζουν την «baby» SLS. Ο κος. Jung χαρακτηριστικά δήλωσε: «Υπάρχει χώρος για ένα μοντέλο AMG κάτω από την SLS, το οποίο θα στοχεύει στην Porsche 911. Αυτή είναι η επόμενη αγορά για την AMG και εξετάζουμε ποιο είναι το κατάλληλο προϊόν».

Οι επιμέρους λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες, αλλά ο κος Jung αποκάλυψε πως το μοντέλο που ετοιμάζουν θα είναι διθέσιο και θα φέρει ένα εμπρόσθια τοποθετημένο V8 μηχανικό σύνολο. Χωρίς να αναφερθεί σε τεχνικές λεπτομέρειες, ο κος Jung ανέφερε: «Οφείλουμε να έχουμε νούμερα απόδοσης κοντά σε αυτά του ανταγωνισμού».

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που κάνουν το γύρω του διαδικτύου το όνομα του οχήματος θα είναι SLC. Κατά τα φαινόμενα, κάτω από το μακρύ καπό του θα φέρει το V8 twin-turbo μοτέρ των 5,5 λτ., με την απόδοσή του να βρίσκεται γύρω στους 500 ίππους. Οι ίδιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4 δλ. και για μια τελική ταχύτητα της τάξης των 300 χλμ./ώρα

To λανσάρισμα της «μικρής SLS» μπορεί να απέχει 3 με 4 χρόνια, ενώ οι τιμές της αναμένεται να εκκινούν στη Γερμανία από τις 80.000 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr