Η ιταλική φίρμα βρίσκεται στην Βαρκελώνη της Ισπανίας, με σκοπό να δοκιμάσει τα νέα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσει για την επόμενη χρονιά. Όπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλες οι ομάδες θα πάρουν μια πρώτη γεύση από τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς το Νοέμβριο.

Έτσι, μετά το πέρας του προτελευταίου αγώνα στο Abu Dhabi, θα πραγματοποιηθούν οι συνηθισμένες δοκιμές νέων οδηγών στην Yas Marina, για τη δυνατότητα ανάδειξης των οδηγικών ικανοτήτων τους. Οι ομάδες με τη σειρά τους θα παρακολουθήσουν και θα αξιολογήσουν τους φιλόδοξους νεαρούς, αλλά ταυτόχρονα θα «γνωρίσουν» και τα νέα ελαστικά.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, ερωτήθηκε αν πρόκειται να δούνε από κοντά τα νέα ελαστικά στον αγώνα του Abu Dhabi, απάντησε πως αν θέλουν οι ομάδες να είναι εκεί, τότε θα είναι!

Από την άλλη, ο Lucas di Grassi, ο οποίος είναι ο επίσημος δοκιμαστής της Pirelli και βρίσκεται στην Ισπανία, δεν έδωσε καμιά παραπάνω πληροφορία σχετικά με τα ελαστικά. Έτσι, αναμένουμε λοιπόν στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν, για λεπτομέρειες.

Πηγή: autotriti.gr