Το θρυλικό Jensen Interceptor θα είναι ξανά κοντά μας από το 2014 -40 χρόνια περίπου μετά την παύση της παραγωγής του- και θα παραμείνει πιστό στις αρχές που το έκαναν τόσο αγαπητό.

Το ολοκαίνουργιο Jensen Interceptor θα λανσαριστεί του χρόνου, καθώς η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα του μοντέλου, η ελβετική Healey Sports Cars έδωσε το δικαίωμα στην CPP Global Holdings να εξελίξει, σχεδιάσει και κατασκευάσει το αυτοκίνητο. Η βρετανική CPP θα τελειοποιήσει την εξέλιξη του νέου οχήματος στο Coventry και θα το κατασκευάσει στο νέο της εργοστάσιο στο Browns Lane από το 2014. Μια ομάδα συμβούλων σχεδίασης από το Coventry προσελήφθησαν από τη HSCS για να ολοκληρώσουν τα σχέδια του νέου Interceptor, το οποίο προκάλεσε ήδη αίσθηση.

Το νέο Jensen Interceptor αντανακλά τη λογική του πρωτότυπου 4θέσιου grand tourer, το οποίο λατρεύτηκε ανάμεσα στο 1966 και 1976. Το νέο μοντέλο θα στηριχθεί σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ το επίσης αλουμινένιο αμάξωμά του είναι χειροποίητο. Το λανσάρισμά του στο ευρύ κοινό έχει προγραμματιστεί για το τέλη του 2012, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους κατόχους τους από το 2014. Το πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν, καθώς και το πόσο αυτά θα κοστίζουν, μένει να ανακοινωθούν, αλλά στόχος της εταιρείας είναι το νέο Interceptor να έχει ένα προφίλ ιδιαίτερα «εκλεκτού» οχήματος.


Το Jensen Interceptor ήταν ένα sport GT χειροποίητο όχημα που κατασκευαζόταν από την Jensen Motors από το 1966 ως το 1976.

Πηγή: autotriti.gr