Η νεοσύστατη κροατική Rimac Automobili, αφού μας κέντρισε το ενδιαφέρον με συγκαλυμμένες εικόνες του πρωτότυπου μοντέλου της, το αποκάλυψε, τελικά, γεμάτη υπερηφάνεια στην Έκθεση της Φρανκφούρτης. Η εταιρεία φιλοδοξεί να φτιάξει το πιο ισχυρό πλήρως ηλεκτρικό όχημα του πλανήτη, κάτι που θα συμβεί τελικά το 2013 με τα 88 συλλεκτικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει.

Σχεδιασμένο από τον Adriano Mudri, το κροατικό supercar διαθέτει ένα ελαφρύ πλαίσιο από ανθρακονήματα, φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, carbon-ceramic φρένα και τετρακίνηση. Για την κατασκευή του πολυτελούς εσωτερικού, η Rimac απευθύνθηκε στο βουλγάρικο σχεδιαστικό οίκο Vilner και σε μια ομάδα ανθρώπων που δούλευαν στο παρελθόν στον Pininfarina. Το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε, καθώς τα ανθρακονήματα συνδυάζονται κομψά με τα δέρματα, τις ψηφιακές οθόνες και το προηγμένο πολυσύστημα ψυχαγωγίας.

H 92 kWh μπαταρία τροφοδοτεί τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, ο καθένας από τους οποίους κινεί ανεξάρτητα τον κάθε τροχό. Το 4WD σύστημα ονομάζεται All Wheel Torque Vectoring. Η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς των ηλεκτρογεννητριών είναι 1.088 ίπποι και 3.800 Nm ροπής. Αυτά τα νούμερα επιτρέπουν στο βάρους 1.650 κιλών coupe όχημα να πραγματοποιεί τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα θα ανέρχεται στα 305 χλμ./ώρα.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή, όμως, είναι η επίδοση της αυτονομίας, καθώς το μοντέλο της Rimac θα μπορεί να κάνει περίπου 600 χλμ. με μία φόρτιση.

Πηγή: autotriti.gr