Η νεοσύστατη μικρή βρετανική εταιρεία Eterniti, αφού μας κέντρισε το ενδιαφέρον με σκίτσα, καμουφλαρισμένες φωτογραφίες και προωθητικά video, σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τις τρεις πρώτες φωτογραφίες του Hemera Concept που θα κάνει ντεμπούτο σε λίγες ημέρες στην Έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το εν λόγω μοντέλο, θα είναι το πρώτο Super-SUV, σύμφωνα τουλάχιστον με τη βρετανική φίρμα, η οποία υπόσχεται πως το αυτοκίνητό της θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην πολυτέλεια και στις επιδόσεις στην κατηγορία των οχημάτων ελεύθερου χρόνου το 2012, όταν και θα αρχίσει η διάθεσή του. Η κατασκευή του θα είναι χειροποίητη και θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.

Το Hemera θα προσφέρει ένα πίσω τμήμα καμπίνας που θα ομοιάζει με το αντίστοιχο λιμουζίνας, με τις προσφερόμενες ανέσεις να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων τα εξής: δύο ηλεκτρικά ανεξάρτητα ανακλινόμενα καθίσματα, iPads και ψυγείο.

Από την άλλη, οι σχετικά περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις του οχήματος, ο σκληροτράχηλος τετρακίνητος χαρακτήρας και τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, διαφοροποιούν σημαντικά το Hemera από τις λιμουζίνες. Βλέπετε, αντιπαραθέτει την πρακτικότητα και τη χαρά της οδήγησης, καθώς προσφέρει άριστα χαρακτηριστικά χειρισμού, καθώς και 612 ίππους, ένα νούμερο που του επιτρέπει να ανοίγει ταχύτητα μέχρι τα 290 χλμ./ώρα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σας υπενθυμίσουμε πως το Hemera θα βασίζεται πάνω σε μία τροποποιημένη εκδοχή του σασί της Porsche Cayenne, με το σώμα του να έχει πολλά carbon μέρη έτσι ώστε να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις. Ο επικεφαλής των μηχανικών της νεοσύστατης βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ο Alastair Macqueen, ο οποίος εξέλιξε τη Jaguar XJ220, ενώ κέρδισε δύο τίτλους στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, έναν με τη Jaguar και έναν με τη Bentley. Τέλος, η Eterniti θα έχει το δικό της «πρεσβευτή», τον πρώην πιλότο της Formula One, Johnny Herbert.

Πηγή: autotriti.gr