Ο πιθανότερος προπομπός της επόμενης γενιάς του Smart θα βρίσκεται στην 64η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, με τη μορφή ενός concept, που φέρει την ονομασία Forvision.

Παρούσα λοιπόν και η Smart στη Φρανκφούρτη, όπου θα μας επιδείξει το concept Forvision, το οποίο αποκαλύπτει την καινούργια της σχεδιαστική ταυτότητα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελεί τον προπομπό της επόμενης γενιάς του δημοφιλούς μικρού αυτοκινήτου πόλης.

Η Smart μας είχε ξαφνιάσει ευχάριστα και πριν από λίγους μήνες στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, όπου αποκάλυψε το Forspeed concept, εκφράζοντας την άποψή της για πώς πρέπει να είναι ένα μικρό μοντέλο πόλης του 21ου αιώνα.

Το Forvision είναι το δεύτερο concept που βλέπουμε από τη Smart τη χρονιά που διανύουμε, το οποίο αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της BASF. Μία από τις κύριες ιδιαιτερότητές του είναι ότι φέρει πλαστικούς τροχούς, συνολικού βάρους τριών κιλών. Φυσικά είναι ηλεκτροκίνητο, ενώ στην οροφή του διαθέτει και ηλιακούς συλλέκτες.

Θα είναι λοιπόν το Forvision η βάση για την τρίτη γενιά του Smart; Στην εταιρεία δεν το επιβεβαιώνουν, όμως το σιγουρο είναι πως το 2012 θα παρουσιάσουν ένα νέο μοντέλο.

To concept είναι βασισμένο σε μια πισωκίνητη πλατφόρμα, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού με τη Nissan-Renault Alliance. Θα χρησιμοποιηθεί επίσης και για την επόμενη γενιά του Renault Twingo.

Πηγή: 4troxoi.gr