Τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες θα πραγματοποιήσει η Opel στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, από τις 15 έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Opel θα παρουσιάσει το νέο μικρομεσαίο coupé Astra GTC, το νέο Zafira Tourer και τη νέα γενιά του μικρομεσαίου Combo van. Επιπλέον, το Ampera παραγωγής, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Ευρώπης που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, δίνει ένα ισχυρό παρών λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Τέλος, επτά νέα μοντέλα ecoFLEX θα παρουσιαστούν στη Φρανκφούρτη. Το νέο Astra GTC θα διατίθεται με μια γκάμα βενζινοκινητήρων και πετρελαιοκινητήρων, ισχύος 120 έως 180 ίππων.

Zafira Tourer

Το νέο πολυχρηστικό μοντέλο, που σχεδιαστικά μοιάζει επηρεασμένο και από το Αmpera, διατηρεί την αισθητική του πρωτότυπου Zafira Tourer της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης, όπως επίσης και την ονομασία εκείνου. Οι διαστάσεις του νέου μοντέλου είναι μεγαλύτερες από του προκατόχου του, όπως άλλωστε συνηθίζεται πλέον στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Αλλαγές ως προς το Zafira της δεύτερης γενιάς υπάρχουν στο πλαίσιο και στην ανάρτηση, με στοιχεία που έχουμε δει να υιοθετούνται στο Insignia και στο Αstra. Νέα για το Zafira είναι τα μηχανικά σύνολα 1.4 Τurbo βενζίνης των 120 και των 140 ίππων, τα οποία για πρώτη φορά θα διαθέτουν και σύστημα Start/Stop.

Οι αυξημένες διαστάσεις του Zafira επηρεάζουν θετικά τους χώρους στο εσωτερικό, ενώ βέβαια παραμένει η πολύ επιτυχημένη επταθέσια διάταξη, η οποία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο: Η δεύτερη σειρά καθισμάτων περιλαμβάνει πλέον τρία ανεξάρτητα καθίσματα, με δυνατότητα αναδίπλωσης, τα οποία μπορούν να συρθούν σε απόσταση 21 εκατοστών. Αυξημένος σε διαστάσεις είναι και ο χώρος αποσκευών, που στην πενταθέσια διαμόρφωση έχει όγκο 710 λίτρων, που μπορούν να γίνουν 1.860 με όλα τα καθίσματα σε κατάκλιση.

Combo

Το νέο Combo, που βασίζεται στο Fiat Doblo, θα διατίθεται με έξι κινητήρες: τέσσερις diesel, ένα βενζινοκινητήρα και έναν CNG (Compressed Natural Gas). Η επόμενη γενιά του μικρομεσαίου Combo θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μεταξονίων και σαν van με παράθυρα ή κλειστού τύπου, καθώς και σε επιβατικές 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις.

Επτά νέες εκδόσεις ecoFLEX από το Agila ως το Insignia

Η Opel παρουσιάζει για πρώτη φορά επτά νέα μοντέλα ecoFLEX στη Φρανκφούρτη που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα των αντίστοιχων κατηγοριών τους σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2: Agila 1.0 (βενζινοκίνητο, 109 g/km CO2), Meriva 1.3 CDTI (109 g/km CO2), Astra 1.7 CDTI (99 g/km CO2), Insignia 1.4 Turbo (βενζινοκίνητο, 134 g/km CO2) και Insignia 2.0 CDTI (115 g/km CO2) – καθώς και τις ecoFLEX εκδόσεις των Astra GTC και Zafira Tourer. Πολλές από τις 60 και πλέον εκδόσεις ecoFLEX μπορούν να παραγγελθούν με τεχνολογία Start/Stop. Το σύστημα Start/Stop της Opel, θα διατίθεται σε 34 συνδυασμούς οχημάτων-κινητήρων μέχρι την άνοιξη του 2012.

Ampera

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh παρέχει ενέργεια στην ηλεκτρική μονάδα κίνησης 111 kW/150 hp. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ, το είδος του οδοστρώματος και τη θερμοκρασία, η αυτονομία του κυμαίνεται από 40 – 80 χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία και μηδενικούς ρύπους – καλύπτοντας τις καθημερινές απαιτήσεις της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων οδηγών. Χάρη στο σύστημα επέκτασης της αυτονομίας, το όχημα μπορεί να διανύσει πάνω από 500 χλμ. χωρίς στάση για ανεφοδιασμό.

Πηγή: 4troxoi.gr