Η νέα X2 έρχεται για να αποτελέσει την τετράπορτη κουπέ έκδοση της BMW X1 και παράλληλα, να καταστήσει τη μάρκα ως τη μοναδική με τρία τέτοια μοντέλα στη γκάμα της. Η BMW διευρύνει προς τα κάτω τη γκάμα των crossover-coupe μοντέλων της και έτσι, μετά την X6 και την X4, ετοιμάζεται για να μας φέρει τη νέα X2 σε περίπου 2 χρόνια από σήμερα. Το νέο μοντέλο θα είναι η μικρότερη έκφραση των αμαξωμάτων του είδους που ξεκίνησε η BMW με την Χ6 το 2008 και τα οποία φαίνεται ότι κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος, αφού κυρίως οι premium κατασκευαστές μας δείχνουν συνεχώς νέες επιλογές του είδους. Τεχνικά, η νέα BMW X2 θα βασιστεί πάνω στο νεότερο προσθιοκίνητο πάτωμα της δεύτερης γενιάς της X1, έχοντας φυσικά και τετρακίνητες εκδόσεις. Εμείς, με τη βοήθεια των κατασκόπων μας, σας παρουσιάζουμε από σήμερα το πώς θα είναι η επόμενη νέα BMW, μαζί με όλες τις μέχρι σήμερα πληροφορίες.

Μια X1 με περισσότερο στυλ

Είναι δεδομένο ότι οι γραμμές της X2 θα βασιστούν πάνω σε αυτές της νέας γενιάς της BMW X1. Με την απαραίτητη βέβαια, α λα κουπέ αισθητική του πίσω τμήματος. Ειδικά σε αυτό το σημείο συγκεντρώνεται το περισσότερο αισθητικό ενδιαφέρον, αφού η οροφή θα πέφτει λιγότερο κάθετα πάνω σε έναν ελαφρώς ανασηκωμένο τρίτο όγκο. Ακριβώς πάνω στο σημείο επαφής των δύο αυτών τμημάτων, οι κατάσκοποί μας δείχνουν ότι θα υπάρχει και μια διακριτική αεροτομή, που θα δώσει και μια ελαφρά σπορτίφ νότα. Από εκεί και πέρα, τα φωτιστικά θα δανειστούν από την X1, ενώ ο προφυλακτήρας με την μοδάτη αλουμινένια ποδιά, θα δώσει το δικό του δυναμικό παρών. Στο μπροστινό τμήμα από την άλλη, η όλη σχεδίαση θα ακολουθηθεί απευθείας από την X1, χωρίς καμία διαφορά στη μάσκα, τα φωτιστικά σώματα ή τον προφυλακτήρα.

Σε νέα πλατφόρμα με δυναμικά μοτέρ

Η νέα BMW X2 θα βασιστεί όπως προείπαμε τεχνικά πάνω στη δεύτερη γενιά της X1, κάτι που σημαίνει ότι το πάτωμα θα είναι η νεότερη προσθιοκίνητη (και με δυνατότητα να λάβει τετρακίνηση) compact πλατφόρμα της BMW. Στους κινητήρες θα δούμε αρχικά τα ισχυρότερα 2λιτρα turbo μοτέρ της νέας X1 και πιο συγκεκριμένα, την έκδοση των 192 ίππων (4Χ2 και 4Χ4), αλλά και αυτή των 231 ίππων (με τετρακίνηση). Παρόντες θα είναι και οι 2λιτροι diesel των 150, 190 και 231 ίππων, με την πρώτη επιλογή να είναι δικίνητη. Αναμένεται να υπάρχει και μια ακόμη πιο ισχυρή έκδοση που θα αγγίξει τους 300 ίππους και θα ενταχθεί στις εκδόσεις M Performance της BMW. Τέλος, λίγο μετά το λανσάρισμα της νέας X2 αναμένεται η γκάμα να ενισχυθεί και προς το κάτω, με κάποιον εκ τους 3κύλινδρους 1.500άρηδες κινητήρες turbo της BMW, που θα συμβάλλουν στη συνολική μείωση των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης. schl02 Πηγή: autotriti.gr