Τα φώτα… τους έδειξε ο Γιάρι Λάτβαλα στην τέταρτη και τελευταία ειδική διαδρομή της δεύτερης ημέρας του Ράλι Ακρόπολις. Ο οδηγός της Ford έκανε τον ταχύτερο χρόνο στη βραδινή διαδρομή της Νέας Πολιτείας.

Ωστόσο, την παράσταση έκλεψε ο Σεμπαστιάν Λεμπ, ο οποίος πλασαρίστηκε δεύτερος, με αποτέλεσμα να πάρει την πρωτιά από τον Σεμπαστιάν Οζιέ.

Δύο ανατροπές επιφύλασσε η δεύτερη μέρα του εθνικού μας αγώνα, με τον Πέτερ Σόλμπεργκ και Σεμπαστιάν Οζιέ να χάνουν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη. Μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας ο Σεμπαστιάν Λεμπ, οδηγεί την κούρσα, έχοντας μόλις 2.2 δευτερόλεπτα διαφορά από τον ομόσταβλό του.

«Πίεσα πάρα πολύ, αλλά ήταν πολύ γλιστερή η ειδική. Επιπλέον, είχε πολλή σκόνη στην αρχή. Ωστόσο, ήταν πιο εύκολη από ό,τι περίμενα. Προσπάθησα να πάω γρήγορα, χωρίς να κοιτάξω τι κάνουν οι άλλοι πίσω μου», ανέφερε ο Λεμπ.

Στη γενική κατάταξη ο Πέτερ Σόλμπεργκ διατήρησε την τρίτη θέση, ωστόσο η διαφορά από τον τέταρτο Χιρβόνεν έχει μειωθεί στα 1.5 δευτερόλεπτα, προμηνύοντας μάχη ρόδα με ρόδα την τελευταία μέρα του αγώνα.

«Όχι και άσχημα. Πάρα πολύς ο κόσμος στην ειδική. Χάσαμε αρκετό χρόνο. Έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Chris χάθηκε στο διάβασμα των σημειώσεων και καθυστερήσαμε πολύ», τόνισε ο Πέτερ Σόλμπεργκ.

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε ο Λάμπρος Αθανασσούλας, ο οποίος έκανε τον πέμπτο χρόνο, τερματίζοντας μπροστά από τον Σεμπαστιάν Οζιέ!

«Είναι πολύ όμορφο που είμαστε εδώ, σε μια νυχτερινή ειδική, για πρώτη φορά στη ζωή μας. Το διασκεδάσαμε πολύ. Ανυπομονώ για τις αυριανές ειδικές», ήταν τα λόγια του Αθανασσούλα.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS13:

1. Λεμπ, Citroen, 3:20:27.6
2. Οζιέ,Citroen, +2.2
3. Π. Σόλμπεργκ, Citroen, +20.9
4. Χιρβόνεν, Ford, + 22.4
5. Χ. Σόλμπεργκ, Ford,+3:58.9
6. Γουίλσον, Ford, +5:30.2
7. Ραϊκόνεν, Citroen, +6:55.4
8. Χάνινεν, Ford, +8:55.0
9. Κιούπερς, Ford, +12:25.7
10. Σόουσα, Ford, +12:55.3

Πάρτε μια γεύση από το Ράλι Ακρόπολις. Ο Κίμι Ραικόνεν στην ειδική Κεφαλάρι…

Πηγή: sport-fm.gr